Witam, zależy mi na tym żeby dostać się do klasy wyżej o ile jest to możliwe. Zanim sprecyzuje to na czym mi zależy chciałem przedstawić moją sytuacje.
W gimnazjum zostałem w jeden raz, powodem tego nie były braki wiedzy lecz duża ilość nieobecności nie chcę się teraz nad tym rozwodzić ponieważ nie o to chodzi. Jakoś dostałem się do technikum i w pierwszym roku usiadłem drugi raz z tego samego powodu. Aktualnie powtarzam 1 klasę technikum mój światopogląd oraz wiele innych rzeczy zmieniło się mam już 19 lat i sam teraz okropnie żałuję tego że tak też musiało się stać. Chciałbym teraz naprawić w jakikolwiek sposób te 2 stracone lata lecz nie wiem jak miałbym to zrobić i tutaj kieruje swoją prośbę do nauczycieli bądź osób które miały styczność z podobnym problem a mianowicie czy istnieje jakakolwiek opcja żebym mógł napisać maturę lub skończyć średni tok nauczania razem z moim rocznikiem lub trochę szybciej czy istnieje chociaż najmniejsza szansa ? Czytałem że jest możliwość kierowania się własnym planem nauki czy jakoś tak, proszę o pomoc i pozdrawiam