PRAKTYKI ZAWODOWE??? PROBLEM

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

marian120
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

PRAKTYKI ZAWODOWE??? PROBLEM

Postautor: marian120 » 2010-09-07, 19:02

Witam całe grono pedagogiczne... Jestem uczniem 3 klasy technikum mechanizacji rolnictwa i od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem a mianowicie dotyczy on praktyk zawodowych .. nie zajęć praktycznych które są raz w tygodniu tylko praktyk zawodowych które w 3 klasie obejmóją 6 tyg pracy... no własnie pracy... szkoła do której uczeszczam prowadzi plantacje chmielu i tam mamy odbywac te praktyki... Mój kierunek kształcenia nie ma nic wspólnego z uprawą chmielu ale cóż jak to się mówi mają darmowych robotników w innych szkołach koledzy pracują w warsztatach na czas takich praktyk lub w innych zakładach załatwiają sobie takie praktyki ... teraz pytanie czy jest zgodne z prawem trzymanie ucznia na przymus na tych praktykach skoro w innych szkołach uczen sam dokonuje wyboru gdzie chciałby te praktyki odbyć... u nas jest już z góry przyjete ze wszyscy ida do chmielu..ale ja sie z tym niegodze mam mozliwosc robienia praktyk w innych miejscach niz szkoła w lepszych warunkach i zgodnych z moim kierunkiem nauczania.... prosze o wasze opinnie ... z góry serdecznie dziekuje i przepraszam ze sie tak rozpisałem

Wróć do „Kącik uczniowski”