Czy w wieku 19 lat można zapisac się do 1 klasy liceum ?

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

sps1991
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Czy w wieku 19 lat można zapisac się do 1 klasy liceum ?

Postautor: sps1991 » 2010-12-15, 21:51

chodzi mi nie o zaoczne, nie o liceum dla dorosłych tylko o normalne dzienne liceum...normalną szkołe...musiałbym napisac jakiś wniosek do szkoły, jak to wyglada ?

Byłby ktos uprzejmy wyjaśnić mi i odpowiedziec na te pytania ? byłbym naprawdse bardzo wdzięczny...

Awatar użytkownika
Vasir
Kto: uczeń
Przedmiot: Informatyka

Re: Czy w wieku 19 lat można zapisac się do 1 klasy liceum ?

Postautor: Vasir » 2011-01-17, 23:22

Można. Piszesz normalne podanie, z prośbą o przyjęcie. Jeżeli nic nie narozrabiałeś, a w danej klasie znajdą się wolne miejsca (pierwszeństwo mają roczniki które planowo powinny zacząć pierwszą klasę, następnie uczniowie którzy się przenoszą, potem "spadochroniarze", no a potem tacy ludzie jak ty) to dyrekcja może ci na to zezwolić. Zostaniesz najprawdopodobniej przyjęty "warunkowo".

Tak naprawdę to kwestia szkoły. W mojej problemów takowych nie robią, jeżeli chcesz sie uczyć to nikt Ci tego nie broni. Mój kolega, który uczył się w szkole prywatnej i z powodów osobistych rzucił szkołę na rok, takowe podanie napisał i mając zaliczoną pierwszą klasę, trafił od razu do drugiej z tym że musiał zaliczyć testy niwelujące różnicę programową między szkołami i profilami - pierwszą klasę ukończył w liceum, a przyjęli go do Technikum.

Mówię, kwestia szkoły i dyrekcji/RP.

Wróć do „Kącik uczniowski”