Witam!
Mam dość nietypowe pytanie, które kieruje głównie do nauczycieli i do osób które spotkały się z podobną sprawą.
Uczęszczam aktualnie do kl. I renomowanego LO. Z nauką nie miałam nigdy problemów, wielokrotnie byłam uczestniczką i laureatką konkursów. Otóż zastanawiam się czy byłaby możliwość bym w ciągu roku zaliczyła 2 klasy liceum - tj. za rok zdawała maturę. Wiem, że to dość szalony pomysł ale zastanawiam się czy jest to w ogóle możliwe i jak miało by to wyglądać - egzamin klasyfikacyjny z materiału z 2 klasy czy może przerabianie 2 klas jednocześnie na nauczaniu indywidualnym? Podczas nauki w 1 klasie w wolnych chwilach uczyłam się materiału z 2 kl., więc z mojej strony intensywna nauka przez ten rok nie stanowiłaby problemu. Zależy mi na takim rozwiązaniu - z rówieśnikami z klasy mam słaby kontakt - wydają mi się bardzo niedojrzali. Dodatkowym motywem jest skomplikowana sytuacja rodzinna - problemy z ojcem - nie będę zdradzać szczegółów, ale wcześniejszy wyjazd na studia bardzo by mi pomógł.
Uprzejmie proszę o odpowiedź.