Czy nauczyciel ma takie prawo. ?

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

deF.
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Czy nauczyciel ma takie prawo. ?

Postautor: deF. » 2011-09-29, 18:04

Witam. Mianowicie w środę pisaliśmy Klasówkę (Pracę Klasową) . W tamtym roku miałem ledwo 3 z owego przedmiotu (J.Angielski) Dzisiaj poszedłem na lekcję , i Nauczyciel powiedział , że dostałem 4 i że na następnej lekcji mnie przepyta lub jeszcze raz napiszę z tego, i jeśli czegoś nie będę umiał ocena z klasówki nie będzie wstawiona a zamiast 4ki będzie jedynka .
Dodam , że podczas pisania nauczyciel nie ściągałem , nauczyciel nawet nie zwracał mi o coś uwagi. I teraz mam pytanie : Czy nauczyciel ma prawo kazać mi pisać lub odpowiadać z tego samego , i jak nie będę umiał zamiast 4ki będzie 1 ?

Pozdrawiam i czekam na odp.

edzia

Re: Czy nauczyciel ma takie prawo. ?

Postautor: edzia » 2011-09-29, 19:31

Oczywiście, że nauczyciel ma takie prawo. Jak nie będziesz umiał, dostaniesz 1. Ale przecież umiesz, napisałeś na 4, więc nie ma obaw.

antares140
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język niemiecki

Postautor: antares140 » 2011-09-30, 20:51

Czy nauczyciel może przepytać z klasówki ? Pewnie tak, choć ja nie stosuje takich metod, jak danego dziecka nie przyłapie na ściąganiu to wystawiam taką ocenę jaka wychodzi np. z danej klasówki. Jeśli nie ściągałeś nie masz się czego bać, choć interesuje mnie to jak nauczyciel uzasadnił Ci konieczność przepytania z materiału który był wymagany na klasówce , czy tylko kierował się " domniemany" ściąganiem ? I mam jeszcze jedno pytanie czy kiedykolwiek ściągałeś na lekcjach j. angielskiego ( proszę o szczerą odpowiedź )

Głowa do góry, Pozdrawiam

Bernadeta_eu

Postautor: Bernadeta_eu » 2011-10-26, 10:33

Większość nie stosuje takich metod,ale w tym przypadku nauczyciel ma po prostu obawę przed tym,ze ściągałeś i dlatego chce jeszcze zweryfikować Twoją wiedzę. Pokaż mu,że faktycznie potrafisz i jesteś przygotowany.

Wróć do „Kącik uczniowski”