Współczesna rodzina

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

paulina_
Kto: student
Przedmiot: Inne

Współczesna rodzina

Postautor: paulina_ » 2015-01-14, 22:21

Witam, bardzo proszę o wypełnienie ankiety. Ankieta posłuży do napisania pracy magisterskiej.
Zależy mi na jak najszybszym zdobyciu wyników.

Link do: http://www.ankietka.pl/ankieta/171289/w ... dzina.html

Z góry dziękuję za każde wypełnienie!

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Re: Współczesna rodzina

Postautor: haLayla » 2015-01-15, 12:54

W ankiecie jest błąd na błędzie. Nie tylko błędy językowe, jak np. "piszę prace" - więcej, niż jedną? albo "moja rodzina pochodzenia jest dla mnie ważna, ale w swoim związku postępuje/będę postepować zupełnie inaczej" - nie wiem co autorka miała na myśli, ale też sama ankieta jest dziwnie zaprojektowana. W pytaniu 9. autorka pyta o plany dotyczące zawarcia związku małżeńskiego. Ja zaznaczyłem odpowiedź "nie", by w pytaniu 10. otrzymać kolejne pytanie, o to, kiedy planuję go zawrzeć. Dalej jest pytanie o to, dlaczego chcę zawrzeć tenże związek.

Następnie są pytania o dzieci i możliwość wyboru opcji, że nie posiada się dzieci i nie planuje, by dalej przejść do pytania "ile planuje się mieć potomstwa". Sama zaś ankieta, chociaż dostrzega możliwość istnienia nieformalnych związków, to dalej operuje pojęciami "mąż" i "żona", które nie tylko sugerują związek formalny, ale wręcz związek dwojga osób odmiennej płci.

Na koniec zaś cymes - po pytaniu o podział obowiązków - pojawia się pytanie o zadania, w których mąż powinien "pomagać" :D

Nie wypełniłem.
<3

Wróć do „Ankiety”