Postautor: fibi69 » 2012-07-21, 22:19
malgala-masz takie piękne fotki....To one mnie przyciągneły tutaj na forum...
Ale wybacz,XXI wiek,i jest większa świadomość ludzi co sprzyja ich zdrowiu,i jak o nie dbać w poszczególnych zawodach.Woda,nam,nauczycielom-jest potrzebna.U nas nawet sam dyrektor zalecił,aby pic podczas lekcji wodę.Mam jedynie tak jak wspominałam mieszane odczucia,jesli chodzi o picie na lekcji przez uczniów.Hm...tłumacze wtedy im,iż mogą niestety zalać sobie zeszyty,że mają czas na picie,posiłek podczas przerwy,i że ich praca głosem na różnych lekcjach jest nieproporcjonalna na emisji głosu przez nauczyciela.Ich edukacja trwa powiedzmy np. do liceum,a nasze gardło powinno nam dobrze służyć przez wiele lat.Mój staż to 22lata... I przykro mi,jeśli Ty mówisz -że mając tak duży staż jak Ty-można nadal mieć zdrowe gardło,ok,ale mam koleżanki-które dawno musiały zrezygnować z pracy,albo maja bardzo poważne schorzenia związane właśnie z pracą głosem.....Nie wszyscy chorujemy na raka,nie wszyscy przechodzimy tak samo grypę,anginę...Ty masz dobre zdrowie,gratuluję,ale zwróć uwagę,że nie każdy...I jeśli woda nam przysługuje,powinniśmy z tego korzystać.
Amen;) Już nie ciągnę tego tematu...