Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
To sprawa higieny.Cytryn pisze:są zapisy dot. schludnego wyglądu
Cytryn pisze:Mnie np. razi, kiedy dziewczyna wymaluje do szkoły na jaskrawo paznokcie, ufarbuje na nienaturalny kolor włosy, ma dekolt do pasa i majtki na wierzchu...Wam nie?
Trochę doświadczenia życiowego, obserwacji... poznałam wzorowo wyglądające idiotki i chamki i na odwrót... Pozory mylą... Poza tym jak prowadzę lekcję, to nie mam czasy studiować ubioru 30 uczniów, no, chyba, że na dyżurze.Cytryn pisze:Albo jak chłopak ma kolczyki w nosie i w uchu, ufarbowane na świński blond włosy i siedzi w koszulce na ramiączkach...
Wtedy siłą rzeczy myślę- ale próżna dziewczyna, pusta, albo-ale szpaner, dyskotekę ze szkoła pomylił..
Cytryn pisze:Wtedy siłą rzeczy myślę- ale próżna dziewczyna, pusta, albo-ale szpaner, dyskotekę ze szkoła pomylił...I na ogół taki wygląd "współgra" z innymi nagannymi zachowaniami, acz nie zawsze, Vuemku.
iluka pisze:To sprawa higieny.
iluka pisze:Nie macie poważniejszych problemów???
Zgadzam sięvuem pisze:frapuje chęć "odkrycia Ameryki"
Pedagogizacja wsteczna rodzicówBadanie opinii nauczyciel pisze:Chcieliśmy po prostu poznać Państwa opinie w kwestii niezwykle ważnej a mianowicie relacji pomiędzy nauczycielami a uczniami i wpływu tych relacji na proces uczenia. Za podstawę tych relacji uznaliśmy wygląd zewnętrzny ucznia[/quote]No, to ja nie pomogę, bo podstawą moich relacji z uczniami nigdy nie był, nie jest i nie będzie wygląd zewnętrznyI mam nadzieję, że z wzajemnością
To też było, jest i będzie.Badanie opinii nauczyciel pisze:coraz częściej pojawiającego się w szkołach zjawiska "giełdy ubioru"Jest to jeden z wielu elementów współczesności, ale żadna nowość ostatnich lat.Badanie opinii nauczyciel pisze:Czy jest to element współczesnościBadanie opinii nauczyciel pisze:czy też nauczyciele mogą w jakiś sposób zapobiec dyskryminacji przez rówieśników uczniów
Badanie opinii nauczyciel pisze:Za podstawę tych relacji uznaliśmy wygląd zewnętrzny ucznia gdyż jest to element, który jest zauważany jako pierwszy przez nauczyciela podczas kontaktów w szkole.
Badanie opinii nauczyciel pisze:A w jakich sposób ustosunkowaliby się Państwo do coraz częściej pojawiającego się w szkołach zjawiska "giełdy ubioru" ( najbardziej popularny uczeń to ten, który nosi drogie, markowe, ubrania)?
Badanie opinii nauczyciel pisze:Czy jest to element współczesności, który trzeba zaakceptować, czy też nauczyciele mogą w jakiś sposób zapobiec dyskryminacji przez rówieśników uczniów, którzy nie podążają za najnowszymi trendami mody?
BrawoBasso profondo pisze:Bo nie ulega wątpliwości, ze dziecku nie wolno pozwolić na wszystko.
Basso profondo pisze:Zawsze można próbować zrzucić za to winę na otoczenie, ale im dłużej żyję, przekonuję się, że wszystko w życiu zależy od nas samych.