http://magazynkontakt.pl/slawomir-broni ... jnego.html
Polecam przeczytać.
Mnie już nie dziwi jego kolejny kretyński pomysł na szkołę, bo dużo głupot z jego ust usłyszałem.
W tym tekście oprócz kolejnych dyrdymałów wkurzył mnie ten tekst:
"Już gdy były wprowadzane gimnazja, przekonywałem, że należy zmienić system edukacji nauczycieli, aby po ukończeniu studiów nie patrzyli wąsko przed siebie. Nauczyciel, wychodząc po pięciu latach z uczelni, powinien być gotów, aby spokojnie rozmawiać, dyskutować, nie budując w sobie blokady przeciwko nowym rodzajom pracy. Niestety, dziś słyszę głównie pretensje. „Nie po to kończyłem matematykę, aby pracować z emerytem. Nie po to zostałam magistrem wychowania przedszkolnego, aby dzieciakowi tyłek podcierać”."
To jest właśnie prezes ZNP, reprezentujący nauczycieli w Polsce!
Proponuję, aby pan prezesik, który (nie boje się tego napisać) siedzi przy korycie już 15 lat za pensję około 8 000 zł sam się przekwalifikował, i popatrzył "szerzej" przed siebie!
Szkoły - molochy przeładowane, likwiduje się kolejnymi "reformami" zajęcia informatyki, fizyki, chemii, biologii, geografii. Likwiduje się podziały na grupy, klasy zapchane do granic możliwości, polski nauczyciel pracuje średnio 7 godzin w tygodniu niezgodnie z prawem za darmo a ten takie rzeczy wypisuje.
Moja teoria jest taka, że ten pan, wraz ze swoimi marionetkowymi delegatami bardzo dobrze dogaduje się z każdą władza od ostatnich 15 lat, bo nie wierzę, że można tak nieudolnie bronić naszych interesów z przypadku!
Koszmar! Ludzie wypisujcie się z tej organizacji bo za Wasze pieniądze tacy jak on siedzą przy korytach a z nas kretynów robią.