co pandemia zmieniła w życiu codziennym?

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Ranajay
Kto: uczeń
Przedmiot: Fizyka

co pandemia zmieniła w życiu codziennym?

Postautor: Ranajay » 2021-02-18, 15:23

O zawodowe nie pytam, bo to wydaje się oczywiste. I darujmy sobie proszę kwestie maseczek, godzin dla seniora czy ograniczonych aktywności. Postarajmy się razem poszukać jakiś pozytywów.
Ja mam wrażenie, że umiem lepiej oszczędzać czas. Choćby w trakcie zakupów. Kiedyś chodziło się do galerii po prostu pooglądać, a zrobienie pełnej listy sprawunków wymagało też wchodzenia do wielu sklepów. A teraz? Teraz praktycznie wszystko zamawia się online, i to z dostawą pod drzwi. Nie sądzę, że wrócę do starych nawyków zakupowych.
A jakie Wy macie przykłady?

Awatar użytkownika
Ritter von Rodewald
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język niemiecki

Re: co pandemia zmieniła w życiu codziennym?

Postautor: Ritter von Rodewald » 2021-02-21, 21:05

Wcale mojej aktywności nie ograniczyłem. Wręcz przeciwnie. Sobota i niedziela - marsz po lesie albo rowerem po okolicy. W kwestii kagańców wyrażę się w ten sposób - nauczyłem się poruszać chodnikiem przy ulicach jednokierunkowych tak, aby kontrolować, czy nadjeżdża radiowóz. Czekamy teraz, co wydarzy się dalej. Zniewolić się nie pozwolę.
Na powodzenie w osiągnięciu zakładanego celu wpływa wiele czynników, takich jak: osobowość odbiorców, ich wiedza o świecie, kontekst sytuacyjny bądź przyjęte normy postępowania.

tebeka

Postautor: tebeka » 2024-10-18, 09:00

Rekuperacja czy warto jest zamontować? Co o tym sądzicie?

equ

Postautor: equ » 2024-10-18, 10:52

Rekuperacja szczególnie przy budowie nowego domu jest warta rozważenia. Ma wpływ na rachunki, ale najważniejsze jest to, jak poprawia komfort życia – świeże powietrze bez wychładzania domu przez wietrzenie. Dla rodzin z alergikami to naprawdę świetne rozwiązanie. Od siebie polecam kontakt z nimi https://aquaex.pl/ Powinin dobrać włąściwe rozwiązanie i doradzić jak powinien wygladać montaż.

F0kus_S1
Kto: rodzic
Przedmiot: Matematyka, Fizyka, Chemia, ...

Postautor: F0kus_S1 » 2025-02-05, 11:00

Czy rekuperacja sprawdzi się w mieszkaniu w bloku? Widziałem, że Cool Kraków robi takie instalacje, ale nie wiem, czy warto.

Wróć do „Pogaduszki”