Jakąś specjalną zwolenniczką nk nie jestem, przeciwniczką też raczej nie... ale muszę przyznać, że
czasami jest to pożyteczne. Hmm, może nie tyle pożyteczne, co przydatne. Nasza wychowawczyni wie, że może nas tam często zastać

, to parę razy o różnych sprawach przez nk przypomniała lub powiadamiała. A to miłe takie

, nawet, jeśli naszym obowiązkiem jest pamiętać, wiedzieć niektóre rzeczy, to jednak... no, ne powiem, żebym się gniewała na wychowawczynię za to, że napisała do całej klasy (w tym do mnie), co powinniśmy zabrać na wycieczkę - a teoretycznie to każdy powinien wiedzieć. Jeszcze przypomina mi się sytuacja o odwołanym zebraniu - i tutaj nk też się przydała

. Także przydatność może też "coś dać"
Pomijając wszystkie wady tego portalu (i akurat nie mam na myśli płatnych usług), jeszcze dodam taką zwykłą ludzką ciekawość

- można zobaczyć, jak inni kreują się w sieci, widzieć te zdjęcia, których raczej byśmy nie ujrzeli normalnie (przyznaję, poplątałam tutaj... ale w tej chwili nie bardzo wiem, jak to wytłumaczyć logicznie i zrozumiale dla wszystkich

). Niech będzie, że mnie też interesuje, jakie to zdjęcia doda p. po wycieczce, niektóre fotki przedstawiają czyjeś hobby (wiem, to jest do obalenia, bo znając człowieka powinno się znać i hobby). Ok, już nie próbuję tego tłumaczyć, bo widzę i czuję, że wychodzi mi to nie tak, jak bym chciała i jeszcze wyjdzie z tego nie to, o co mi chodzi. Niech będzie, że ciekawość
Nasza-klasa ma, jak wszystko, swoje wady i zalety
I gdyby nie ta ciekawość

moja, już by mnie tam od dawna nie było. Chociaż... jeszcze jakiś kontakt z moimi byłymi n-lami zawsze dzięki nk jest (nie tylko napisanie - "Co u Pani nowego?", a właściwie nie to, jakoś nie wypytywałam, co nowego). Po prostu zdarzy mi się napisać do dawnej wych., że u mnie wszystko w porządku, że chciałabym odwiedzić starą szkołę - nie zawsze jest czas, a nowego planu lekcji tam nie znam - teraz mam własny plan lekcji

. Zdarzy mi się też napisać do mojej pani od niemieckiego o moich postępach w nauce tego (jak dla mnie - pięknego) języka. Odpowiedzi są miłe i ciepłe, więc myślę, że nauczycielom, którzy kiedyś mnie uczyli miło jest, że jakiś uczeń pamięta, napisze, czy też nawet pochwali się, że jest z czegoś najlepszy i to właśnie dzięki temu nauczycielowi.
No, a wady wszyscy użytkownicy tego portalu znają...
...