jak zostac szkoleniowcem

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

volimte
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Plastyka

jak zostac szkoleniowcem

Postautor: volimte » 2012-01-09, 20:58

Drogie Koleżanki. Potrzebuję odpowiedzi na nurtujące mnie pytania dwa. Jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego pracuję w przedszkolu 7 rok właśnie kończe awans na mianowanego ale do czego zmierzam : chciałabym móc prowadzić szkolenia innych nauczycieli, szkolenia warsztaty, czy potrzebuję dodatkowych kwalifikacji a jak tak to jakich gdzie ich szukać . A drugie pytanie podobne czy trzeba mieć kwalifikacje żeby prowadzić kółko plastyczne dla dzieci w MDK ? proszę o odpowiedzi.... pozdrawiam D.

Awatar użytkownika
linczerka

Re: jak zostac szkoleniowcem

Postautor: linczerka » 2012-01-09, 21:08

Masz kwalifikacje edukatora? Popytaj w kuratorium. Domy Kultury wymagają kwalifikacji, warto zrobić jakiś kurs plastyczny. A znam i takie przypadki, gdzie dodatkowym wymaganiem była własna strona internetowa z ofertą i swoją działalnością.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

volimte

Postautor: volimte » 2012-01-09, 21:13

nie nie mam kwalifikacji edukatora, i nie potrafie znaleść nic w necie siędze juz drugą godzinę...

Awatar użytkownika
linczerka

Postautor: linczerka » 2012-01-09, 21:22

takie coś http://www.szkolnictwo.pl/kurs,szkoleni ... dukator%22, popytaj u siebie. Powinny być jakieś formy doskonalenia zawodowego.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

volimte

Postautor: volimte » 2012-01-09, 21:28

dzięki za podpowieź.... znalazłam jedynie kurs dla instruktorów praktycznej nauki ale to nie ta dziedzina.... a te kobiety które znam i prowadzą szkolenia jakoś nie chcą powiedzieć co trzeba zrobić zeby móc szkolić innych...

Wróć do „Pogaduszki”