Proszę udostępnić wyniki badań, które wskazują, że depresje i samobójstwa to wynik działania nauczycieli.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
koma pisze:Niech emerytowany prof. Zimbardo zajmie się lepiej depresjami uczniów amerykańskich...
Proszę udostępnić wyniki badań, które wskazują, że depresje i samobójstwa to wynik działania nauczycieli.
zmzm99 pisze:W imię Boga PISA
Philip George Zimbardo, emerytowany profesor Uniwersytetu Stanforda, były przewodniczący Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego podał, że około milion polskich dzieci ma za sobą tzw. epizod depresyjny
koma pisze: Pan natomiast coś tam mówi o rozmowach dziennikarzy z rodzicami jakiejś młodej samobójczyni.
I jeszcze - amerykański, emerytowany profesor nie musi byc przeze mnie szanowany tylko dlatego, że ...jest szanowany w Ameryce....??
zmzm99 pisze:Dziennikarze, o których pisałem nie przedstawiali analizy określonych badań.
haLayla pisze:zmzm99 pisze:Dziennikarze, o których pisałem nie przedstawiali analizy określonych badań.
Dziennikarze mi wiszą jak kilo kitu u sufitu. Mnie chodzi o wypowiedź prof. Zimbardo. Skoro taką tezę sformułował, to pewnie na czymś ją oparł. A ja chętnie bym się zapoznał z badaniami, na których oparł tę tezę. Chyba, że takiej tezy nie oparł na żadnych badaniach, albo wręcz wcale jej nie wygłosił. Wtedy mnie taka konstatacja nie interesuje.
haLayla pisze:Cóż, to nie ja powołuję się na badania, których nie ma. Nie możesz pan na mnie przerzucać ciężaru dowodzenia, bo to nie ja podpieram się argumentem, tylko pan. Co więcej, jeżeli chce pan mnie, albo kogokolwiek innego, zjednać dla swojej sprawy, to byłoby mocno zalecane oparcie swoich tez na solidnym materiale.
oramge pisze:Czy tak zacnemu rodzicowi, jak autor niniejszego wątku, przystoją tak niewyszukane manipulacje? Pierwsza z brzegu: powołać się na amerykańskiego, powszechnie cenionego profesora. Widać słowo profesor robi wrażenie, a już amerykański... zwalnia z obowiązku samodzielnej refleksji.