oramge pisze:
Kto jest autorem powyższej wypowiedzi? I kto się zastanawia? A potem udaje znawcę dyskusji publicznej.
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
oramge pisze:
Kto jest autorem powyższej wypowiedzi? I kto się zastanawia? A potem udaje znawcę dyskusji publicznej.
oramge pisze:Kto jest autorem powyższej wypowiedzi? I kto się zastanawia? A potem udaje znawcę dyskusji publicznej.
haLayla pisze:oramge pisze:Kto jest autorem powyższej wypowiedzi? I kto się zastanawia? A potem udaje znawcę dyskusji publicznej.
Akurat ci odpowie. Teraz będzie rozmydlać temat, tak by nie musieć odpowiadać
zmzm99 pisze:Tysiącom dyslektyków zapewne ścierpła skóra, jak usłyszeli wypowiedź Pani Minister Anny Zalewskiej, że czytanie to podstawa, bez której nie można się uczyć.
haLayla pisze:zmzm99 pisze:Tysiącom dyslektyków zapewne ścierpła skóra, jak usłyszeli wypowiedź Pani Minister Anny Zalewskiej, że czytanie to podstawa, bez której nie można się uczyć.
Ty tak serio, czy po prostu nas trollujesz?
zmzm99 pisze:haLayla pisze:zmzm99 pisze:Tysiącom dyslektyków zapewne ścierpła skóra, jak usłyszeli wypowiedź Pani Minister Anny Zalewskiej, że czytanie to podstawa, bez której nie można się uczyć.
Ty tak serio, czy po prostu nas trollujesz?
Jeśli usłyszeli, to serio. Ja wiem, że informacja ta jest w środowisku nauczycieli uważana za obrazoburczą, bo wielu nie potrafi sobie tego wyobrazić. No ale to nie jest moja wina.
haLayla pisze:To może inaczej. Jak wyobrażasz sobie funkcjonowanie kogokolwiek pozbawionego tej umiejętności w naszym społeczeństwie? Tu już nawet nie chodzi o czytanie Husserla do poduszki, ale żeby głupią telegazetę przejrzeć, czy sprawdzić godzinę odjazdu autobusu, że o instrukcji do jakiegoś urządzenia nie wspomnę. Nie da się, powtarzam, nie da się funkcjonować w naszej rzeczywistości, bez umiejętności czytania.
haLayla pisze:Daruj sobie ten paternalizm.
zmzm99 pisze: Założenia do projektu odczytywała mu asystentka. Opis dyktował.