Opinie o pracy nauczyciela

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Jakobsen

Opinie o pracy nauczyciela

Postautor: Jakobsen » 2013-04-13, 23:27

Witam,

Jako że zawód nauczyciela jest dość często poruszany przez młode osoby, zwracam się z prośbą o napisanie opinii o pracy w tym zawodzie, jego rzeczywistych warunkach, plusach i minusach.

W jakim celu? Aby zwiększać świadomość wśród tych którzy nie są zdecydowani jakiego zawodu chwycić się, co robić, czy iść na studia czy do szkoły zawodowej.

Zobaczcie dotychczasowe wpisy opinii o pracy, bardzo serdecznie zachęcam do sprawdzenia wartości tego serwisu i podzielenia się własnym doświadczeniem.
usunęłam reklamę
Ostatnio zmieniony 2013-04-13, 23:33 przez Jakobsen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
linczerka
Kto: nauczyciel

Re: Opinie o pracy nauczyciela

Postautor: linczerka » 2013-04-13, 23:31

Jakobsen nie reklamuj! - regulamin pkt 13
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Postautor: haLayla » 2013-04-13, 23:57

Ogolić głowę, popędzić przez miasto w środę handlową i napiętnować gorącym żelazem!
<3

tomaszz
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Postautor: tomaszz » 2013-04-21, 21:39

Osobiście uważam, że bez względu na to, czy jesteś nauczycielem, lekarzem, księdzem, czy nawet sprzedawcą na pchlim targu, musisz mieć do tego powołanie. Ja jestem zadowolony z mojej pracy, mimo że nie jest to praca łatwa. Żeby mówić bez przerwy przez 45 minut trzeba mieć naprawdę dużo energii :) Na szczęście mam dobry kontakt z uczniami i z większością moich kolegów z pracy również jakoś się dogaduję. Prowadzę dodatkowe kółka (dziennikarskie i teatralne), co daje mi dużo satysfakcji, zwłaszcza, ze nieraz udaje mi się zarazić jakiegoś ucznia moją pasją ;)
Minusem jest to, że te wszystkie dodatkowe zajęcia, a także sprawdzanie multum prac pisemnych (o tym ostatnim poloniści wiedzą najlepiej) często zajmuje dużo czasu wolnego. Ponadto zawsze zdarza ci się trafiać na uczniów, których nie jesteś w stanie niczego nauczyć, bez względu na to, jak bardzo byś chciał. No i nie da się ukryć, że zarobki nie są wysokie, zwłaszcza, kiedy masz pięcioosobową rodzinę do utrzymania.

Wróć do „Pogaduszki”