Protest przeciwko serialowi zdf - nazi matki, nazi ojcowie

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Janek Wiśniewski
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Postautor: Janek Wiśniewski » 2013-06-27, 18:13

Przepraszam, że nie na temat:
Nie dla zakłamywania historii i zniesławiania Armii Krajowej - jej poległych, zmarłych i żyjących Bohaterów.

Nie dla zniesławiania dobrego imienia Polski - kraju, który od pierwszego do ostatniego dnia II wojny światowej walczył z Niemcami w znienawidzonych mundurach - okupantami i zbrodniarzami. Ale przecież i niemieccy "cywile" wykorzystywali niewolniczą siłę roboczą, korzystali z dóbr podbitego i okradzionego narodu (Aus Pollen alles ist zu holen - z Polski wszystko jest do wzięcia), germanizowali porwane polskie dzieci..... długa jest lista krzywd.....

To nie Polacy byli zbrodniarzami, a potomkowie zbrodniarzy i autorów Holokaustu nie mają prawa nas rozliczać....

Podpiszcie protest, a link przekażcie swoim znajomym:

http://reduta-dobrego-imienia.pl/?page_id=213

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń

Re: Protest przeciwko serialowi zdf - nazi matki, nazi ojcowie

Postautor: haLayla » 2013-06-27, 22:59

Proponuję wyjść na zieloną trawkę, albo żółciutki piaseczek i tam odpocząć. Szkoła się kończy, zaczynają wakacje, jest tyle możliwości :wink:
<3

Awatar użytkownika
iluka
Przedmiot: Język polski

Postautor: iluka » 2013-06-27, 23:39

haLayla pisze:Proponuję wyjść na zieloną trawkę, albo żółciutki piaseczek i tam odpocząć. Szkoła się kończy, zaczynają wakacje, jest tyle możliwości :wink:
O, to, to :mrgreen: Ale to pojutrze zaczniemy :) Na razie jeszcze tak dla przypomnienia jak to dawniej w szkole bywało: Zbliżały się wytęsknione wakacje. Nauczyciel, zawsze surowy, stał się jeszcze surowszy i bardziej wymagający niż zwykle. Chciał, aby szkoła dobrze wypadła w wielkim dniu egzaminów. Kij i rózga rzadko teraz próżnowały, zwłaszcza w młodszych klasach. Omijały tylko dryblasów pod wąsem i nastoletnie pannice. Pan Dobbins tłukł dziatwę z rozmachem, bo chociaż ukrywał pod peruką czaszkę łysą jak kolano, był jednak mężczyzną w sile wieku i energii mu nie brakowało. Mark Twain
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Awatar użytkownika
vuem
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2013-07-02, 17:38

jak wiele innych filmów pokazuje pewna wizję twórców, która z zasady jest pewnym przekłamaniem faktów historycznych.
Zero emocji, jak dla mnie.

Po drugie, to przekłamaniem jest stwierdzenie, że AK-owcy byli z założenia antysemitami, bo nie fakt, że wśród nich, tak jak i wśród innych obywateli II RP antysemici się zdarzali.

Podobnie dziś, napisanie, czy pokazanie w filmie Polaków jako rasistów jest krzywdzące dla nas jako narodu, ale faktem jest, że tacy wśród nas - jak i wśród innych nacji - są.

Nauczyciel powinien umieć takie rzeczy zauważać i umieć je właściwie zinterpretować, jeśli klepie bezmyślnie o marzeniach, by mieć polski rząd, to jest zwykłym politykierem, który się na wiece polityczne nadaje, a nie do nauczania, czy wychowywania.

Basso, kiedy ostatni raz uczyłeś w szkole?

Odpowiedz wreszcie szczerze na to pytanie, zadaję je w takiej, czy innej formie po raz enty. :wink:

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-07-02, 19:30

Basso profondo pisze:
haLayla pisze:Proponuję wyjść na zieloną trawkę, albo żółciutki piaseczek i tam odpocząć.
Jasne, mamy ciepłą wodę w kranie, czego nam więcej trzeba? Czy będziemy mieć polski rząd, czy nas Niemiec albo Ruski czapką nakryje - jaka to różnica? Trzeba się wygodnie umościć w życiu i broń Boże nie zajmować się żadnymi poważnymi sprawami. Poważnymi sprawami zajmują się tylko narody poważne, po co nam to?

Poważne sprawy, to żłobki i przedszkola dla dzieci, sprawnie działająca służba zdrowia, rozwój infrastruktury kolejowej i drogowej, czy chociażby, ta wyśmiewana ciepła woda w kranie. To właśnie są poważne sprawy. A grzebanie ludziom w genealogii, mierzenie brzozy, czy badanie ilości trotylu w cukrze, to sprawy niepoważne. Zajmowanie się nimi sugeruje, że jako państwo nie mamy większych problemów i możemy sobie pozwolić na luksus sezonu ogórkowego.
<3

Awatar użytkownika
iluka

Postautor: iluka » 2013-07-02, 20:37

Nie mogę protestować przeciwko czemuś, czego nie znam... już tak mam :(
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-07-04, 10:43

Basso profondo pisze:A syjoniści? Do Syjamu!

Ziemniaki do ziemi!
<3

izolator

Postautor: izolator » 2013-07-04, 11:17

To ja proponuje protest przeciwko 4 pancernym

Awatar użytkownika
iluka

Postautor: iluka » 2013-07-04, 13:51

I PSIE! Nie zapominaj o jego znaczącej roli!

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-07-07, 22:33

Basso profondo pisze:Dlatego mądrze czynią nasi państwowi dostojnicy, skupiając swoją życiową aktywność na pilnowaniu, abyśmy płacili podatki i po psach sprzątali. Kto z nas odnajdzie w tym sens życia i swoje prywatne małe szczęście, i ciepłą wodę w kranie mieć będzie.

Oczywiście Basso,

Rząd nie jest od wychowywania i pilnowania moralności.
Rząd ma administrować, opłacać właściwe służby, za ich pomocą dbać o porządek i bezpieczeństwo, również finansowe.

Poszukaj egzorcysty, jesteś owładnięty obsesją.

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-07-07, 23:38

Nie oczekuję, a wręcz przeciwnie, by rząd mnie wyręczał w wychowywaniu dzieci. Wychowałem i wychowam odpowiednio.
Nie oczekuję, bo i nie potrzebuję tego, by rząd chronił mnie przed niemoralnymi zachowaniami, nie czuje sie zagrożony, a i o swoje dzieci spokojny jestem, bo dzięki wychowaniu wiedza co dobre, a co złe.

Co do wizji usuwania taty i mamy i zastępowania ich dwoma tatusiami, to oczywiście nie podoba mi sie to, ale Twój sposób wypowiadania się na m.in. takie tematy jest o lata świetlne od rzeczowej dyskusji.
Język typowy dla słuchaczy krzykaczy spod znaku Walki o Krzyż i ojca Rydzyka, pełen haseł i retoryki rodem z ciemnego stalinizmu.
Typowe dla prymitywnych, niezbyt dobrze wykształconych i mało inteligentnych.
Nie dla tak światłego nauczyciela.

A tak a propos, to kiedy ostatni raz miałeś okazję w praktyce stosować reklamowane tu wzorce pedagogiczne? ;)
Nie odpowiesz? Czemu?

Jeśli nie chcesz, to może zaspokoisz moją ciekawość w kwestii od jak dawna aktywnie działasz w partii?

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-07-07, 23:54

Basso, zaczynasz uprawiać techniki typowe dla aktywistów w Wydziału Internetowego.
I to w dwóch wątkach ... jak na razie ;)
Ofensywa Pionu Propagandy?

Wklejasz czyjeś wynurzenia ... zamiast napisać to co chcesz powiedzieć. ;)
Bo Cię jeszcze uznają za spamera, co to za kilka groszy od posta wkleja reklamy ;)

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-07-08, 00:05

vuem pisze:Język typowy dla słuchaczy krzykaczy spod znaku Walki o Krzyż i ojca Rydzyka, pełen haseł i retoryki rodem z ciemnego stalinizmu.

Czy ja wiem? Mnie się taka retoryka bardziej kojarzy z tym: http://chn24.pl/wiat/news/2627-islamici ... askie.html
<3

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-07-08, 00:33

Basso profondo pisze:nieprzytomne od zimnioków

Nie ma zimnioków. Są tylko łotewscy chłopi, halucynacje z niedożywienia i śmierć.
<3

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-07-08, 13:52

Basso profondo pisze:Młodzi, wykształceni i z wielkich ośrodków

Poparcie dla partii prawicowych byłoby znacznie większe, gdyby piewcami ich idei nie były osoby takie jak Ty, wklejające bzdety zamiast rzeczowych argumentów.

To taka moda, jak rozumiem, za kilka lat retoryka sie zmieni.

Z 10 zdań, czy przekonań, które tu w Twoich postach ( ALE MIĘDZY WIERSZAMI) czytam, zgadzam się z około 7.
Natomiast z 10 Twoich ich prezentacji jestem w stanie przeczytać 1 ... jedną, bez śmiechu, zażenowania, czy nawet wspólczucia.

Jestes człowiekiem ponoć wykształconym, inteligentnym i ligicznie myslącym, a wrzucasz tu kawałki godne czytelników Faktu, Superekspressu i innych szmatławców.

Mnie próba poważnej dyskusji z tak przedstawianymi argumentami, w takim języku i na takim poziomie by UWŁACZAŁA.

Dlatego traktuje Cię jako folklor :wink:

Wróć do „Pogaduszki”