Prezes Broniarz - chyba warto wiedzieć jak nas reprezentuje

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

jinks
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka, Informatyka

Prezes Broniarz - chyba warto wiedzieć jak nas reprezentuje

Postautor: jinks » 2013-09-13, 21:14

http://magazynkontakt.pl/slawomir-broni ... jnego.html

Polecam przeczytać.
Mnie już nie dziwi jego kolejny kretyński pomysł na szkołę, bo dużo głupot z jego ust usłyszałem.
W tym tekście oprócz kolejnych dyrdymałów wkurzył mnie ten tekst:

"Już gdy były wprowadzane gimnazja, przekonywałem, że należy zmienić system edukacji nauczycieli, aby po ukończeniu studiów nie patrzyli wąsko przed siebie. Nauczyciel, wychodząc po pięciu latach z uczelni, powinien być gotów, aby spokojnie rozmawiać, dyskutować, nie budując w sobie blokady przeciwko nowym rodzajom pracy. Niestety, dziś słyszę głównie pretensje. „Nie po to kończyłem matematykę, aby pracować z emerytem. Nie po to zostałam magistrem wychowania przedszkolnego, aby dzieciakowi tyłek podcierać”."

To jest właśnie prezes ZNP, reprezentujący nauczycieli w Polsce!
Proponuję, aby pan prezesik, który (nie boje się tego napisać) siedzi przy korycie już 15 lat za pensję około 8 000 zł sam się przekwalifikował, i popatrzył "szerzej" przed siebie!

Szkoły - molochy przeładowane, likwiduje się kolejnymi "reformami" zajęcia informatyki, fizyki, chemii, biologii, geografii. Likwiduje się podziały na grupy, klasy zapchane do granic możliwości, polski nauczyciel pracuje średnio 7 godzin w tygodniu niezgodnie z prawem za darmo a ten takie rzeczy wypisuje.

Moja teoria jest taka, że ten pan, wraz ze swoimi marionetkowymi delegatami bardzo dobrze dogaduje się z każdą władza od ostatnich 15 lat, bo nie wierzę, że można tak nieudolnie bronić naszych interesów z przypadku!

Koszmar! Ludzie wypisujcie się z tej organizacji bo za Wasze pieniądze tacy jak on siedzą przy korytach a z nas kretynów robią.

koma

Re: Prezes Broniarz - chyba warto wiedzieć jak nas reprezentuje

Postautor: koma » 2013-09-13, 22:37

jinks pisze:Proponuję, aby pan prezesik (...) sam się przekwalifikował
:jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
iluka
Przedmiot: Język polski

Postautor: iluka » 2013-09-13, 23:46

jinks pisze:Ludzie wypisujcie się z tej organizacji
I jakie dalsze zalecenia :?:
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

jinks

Postautor: jinks » 2013-09-15, 08:59

iluka pisze:
jinks pisze:Ludzie wypisujcie się z tej organizacji
I jakie dalsze zalecenia :?:

Na początek wystarczy. Związek, który nie będzie miał członków i kasy przestanie istnieć. To będzie pozytywny efekt, bo ZNP od kilkunastu lat tylko nam szkodzi i nas ośmiesza w oczach ludzi.
To jest organizacja wzajemnej adoracji, od kilkunastu lat szkodliwa dla polskiej oświaty co najmniej tak bardzo jak nasza obecna i poprzednia pani minister.

Przy okazji Jaka była reakcja ZNP na wyniki badań czasu pracy nauczycieli? Pismo wysłane do MEN dawno temu. Sprawa ucichła. Czyżby ZNP znowu dogadał się z MEN-em i przehandlował nasze "społecznie" wypracowane godziny w zamian za jakieś ustępstwa? Coś jak z karciankami???

Awatar użytkownika
iluka
Przedmiot: Język polski

Postautor: iluka » 2013-09-15, 09:59

jinks pisze:Związek, który nie będzie miał członków i kasy przestanie istnieć.
Aaaa, to o to Ci chodzi :lol: Żeby związków zawodowych nie było :!: Pozdrawiam Cię agencie 8)
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

jinks

Postautor: jinks » 2013-09-16, 17:47

iluka pisze:
jinks pisze:Związek, który nie będzie miał członków i kasy przestanie istnieć.
Aaaa, to o to Ci chodzi :lol: Żeby związków zawodowych nie było :!: Pozdrawiam Cię agencie 8)

Jak mają działać tak jak ZNP przez ostatnie 10 lat to TAK, wolę żeby ich nie było.
Żaden ze mnie agent, tylko zdegustowany nauczyciel.

Wróć do „Pogaduszki”