Gimnazja do likwidacji?

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Burakowa
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Gimnazja do likwidacji?

Postautor: Burakowa » 2015-09-03, 07:32

antares140
Przedmiot: Język niemiecki

Re: Gimnazja do likwidacji?

Postautor: antares140 » 2015-09-03, 10:12

http://edukacja.dziennik.pl/aktualnosci ... losci.html - tu kolejny artykuł o jakże wspaniałych pomysłach PiS-u. Nie wiem czy śmiać się czy może już płakać. Biedny ten kraj, jeśli tendencja zwycięska PiS się utrzyma.

Awatar użytkownika
zmzm99
Kto: rodzic

Postautor: zmzm99 » 2015-09-03, 13:09

W związku z prowadzeniem bloga http://naprawmy-edukacje.pl/, chociaż nie jestm członkiem ani wspólpracownikiem PiS, zostałem zaproszony do udziału w Konwencji Programowej Prawa i Sprawiedliwości, która odbyła się na początku lipca w Katowicach. Miałem tam sposobność zapoznania się z argumantami za likwidacją gimnazjów, padającymi także z ust nauczycieli. Myśle, że może wartro podać na forum argumenty merytoryczne przeciwne likwidacji gimnazjów.

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń

Postautor: haLayla » 2015-09-04, 12:17

antares140 pisze:http://edukacja.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/499426,edukacja-pogrzeb-gimnazjum-i-oswiatowy-powrot-do-przeszlosci.html - tu kolejny artykuł o jakże wspaniałych pomysłach PiS-u. Nie wiem czy śmiać się czy może już płakać. Biedny ten kraj, jeśli tendencja zwycięska PiS się utrzyma.

Ten kraj jest biedny niezależnie od tego czy rządzi PO czy PiS. W zasadzie nie dziwi mnie ta tendencja, bo wielu ludzi ma już dosyć PO.

zmzm99 pisze:Myśle, że może wartro podać na forum argumenty merytoryczne przeciwne likwidacji gimnazjów.

A są takie?
<3

Awatar użytkownika
zmzm99
Kto: rodzic

Postautor: zmzm99 » 2015-09-04, 12:52

haLayla pisze:A są takie?

Może niech nauczyciele powiedzą, jak to widzą.

antares140
Przedmiot: Język niemiecki

Postautor: antares140 » 2015-09-04, 13:55

haLayla pisze:
antares140 pisze:http://edukacja.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/499426,edukacja-pogrzeb-gimnazjum-i-oswiatowy-powrot-do-przeszlosci.html - tu kolejny artykuł o jakże wspaniałych pomysłach PiS-u. Nie wiem czy śmiać się czy może już płakać. Biedny ten kraj, jeśli tendencja zwycięska PiS się utrzyma.

Ten kraj jest biedny niezależnie od tego czy rządzi PO czy PiS. W zasadzie nie dziwi mnie ta tendencja, bo wielu ludzi ma już dosyć PO.

zmzm99 pisze:Myśle, że może wartro podać na forum argumenty merytoryczne przeciwne likwidacji gimnazjów.

A są takie?

Mimo wszystko ja zagłosuje na PO. Przez te 8 lat, może nie wszystkiego się udało realizować , Platforma popełniała masę błędów. Jednak i wiele udało się zrobić, na zachodzie europy postrzega się nas inaczej, gospodarka się rozwija i dlatego mój głos otrzyma jak poprzednio i poprzednio Platforma Obywatelska. Ja wychowałem się w kraju zachodniej europy do Polski wróciłem na studia i tak zostałem i widzę zmianę w postrzeganiu Polski przez kraje rozwiniętej zachodniej europy. PiS ma jeszcze jedne pomysł ale tutaj już na młodych ludzi a raczej na młodych chłopców wcielać ich przymusowo do wojska. Mój Boże chroń nas przed PiS-em.

Awatar użytkownika
sharkinator
Przedmiot: geografia, przyroda, wychowanie fizyczne

Postautor: sharkinator » 2015-09-04, 16:27

Ciekawe ilu nauczycieli musiałoby pójść na bruk po tej reformie? Zamieszanie byłoby tak duże, że nawet nie chcę sobie tego wyobrażać. Poza tym PIS zlikwiduje gimnazja, a za 4 lata u władzy będzie SRIS i je przywróci albo wymyśli jeszcze coś innego. Ja pytam po co? Trzeba było myśleć 15 lat wcześniej jak się wprowadzało reformę. Ja jestem przeciwny likwidacji. Wszystkie reformy powinny być ewaluowane i dokładnie przemyślane przed wprowadzeniem, najlepiej poprzedzone konsultacjami ze środowiskiem nauczycielskim. Niestety u nas wszystko podpisują w konspiracji tak jak reformę w szkołach ponadgimnazjalnych, gdy większość nauczycieli nawet nie wiedziała że coś się szykuje, a jak się dowiedzieli to już było za późno.

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń

Postautor: haLayla » 2015-09-04, 16:28

antares140 pisze:
haLayla pisze:

A są takie?

Mimo wszystko ja zagłosuje na PO.

A ja nie wiem na kogo zagłosuję. Wiem, że na pewno nie na PO. Być może, jeżeli wystawią listę w moim okręgu, to na Razemowców.

antares140 pisze:Przez te 8 lat, może nie wszystkiego się udało realizować , Platforma popełniała masę błędów. Jednak i wiele udało się zrobić, na zachodzie europy postrzega się nas inaczej,

Wiesz gdzie mam to, jak nas reszta Europy postrzega? W kapeluszu, bo nie wypada na forum powiedzieć, że w dupie.

antares140 pisze:gospodarka się rozwija

Szkoda tylko, że poziom życia jest coraz niższy.
<3

Wróć do „Pogaduszki”