Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Cytryn pisze:Nie lubię szkoły, chociaż muszę pracować w szkole.
Cytryn pisze:Nie lubię tego systemu, narzucania durnych reform, ciągłych zmian ...
Cytryn pisze:... i ogólnego trendu "tolerancji, akceptacji, pobłażania, szukania "dobra" w ludziach", głaskania łobuzów po główkach itp.).Mdli mnie , kiedy słyszę, że "uczen to klient" a ja mam zadbać o jego dobre samopoczucie.
Cytryn pisze:Szkoła nie musi "przyciągać" uczniów, bo szkoła to nie market a miejsce, gdzie się powinno młodych ludzi wychowywać, a przede wszystkim uczyć-
Cytryn pisze:Nie jestem zwolenniczką "szukania tego co dobre". Jak ktoś dobrze postępuje, to tego "szukać" nie trzeba. Jak ktoś źle postępuje, to jest to naganne i już.
Cytryn pisze:I widzę też, że żyjemy w czasach, o których Biblia mówi tak:
Cytat:
„A to wiedz, że w dniach ostatecznych nastaną trudne czasy: ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, chełpliwi, pyszni, bluźnierczy, rodzicom nieposłuszni, niewdzięczni, bezbożni, bez serca, nieprzejednani, przewrotni, niepowściągliwi, okrutni, nie miłujący tego, co dobre, zdradzieccy, zuchwali, nadęci, miłujący więcej rozkosze niż Boga, którzy przybierają pozór pobożności”
II Tym. 3.1-5
No i niewiele Ci to dało, skoro nie znasz Jezusa...Kto się nie narodzi na nowo z Ducha i wody, nie może ujrzeć Królestwa Bożego. Czytanie Biblii bez Ducha Świętego( masz Ducha Świętego?) to jak malowanie obrazu przez ślepego...