Jestem nauczycielka od trzech lat. W roku 2009/2010 odbyłam staż w szkole A, było to zastępstwo więc od razu miała powiedziane że umowa będzie tylko na rok bez możliwości przedłużenia.
W roku 2010/2011 podczas rozmowy kwalifikacyjnej w szkole B dyrektor wspomniał że mam dużo szczęścia ponieważ etat który oferuje nie jest na zastępstwo tylko na stałe.
Jednak przy podpisywaniu umowy we wrześniu rozmowę rozpoczął od tego że nie wie czy ten etat będzie w następnym roku, czy będzie miał godziny dla mnie i niestety musi mi dać umowę na czas określony na jeden rok.
W roku szkolnym 2011/2012 również otrzymałam umowę na rok dokładnie z tego samego powodu.
W pierwszym roku pracy oraz drugim w tej szkole miałam 23 godziny tygodniowo, szkoła nie jest duża jednak etat dla matematyka jest na 100%.
Jestem nauczycielem kontraktowym.
1) Czy moja druga umowa powinna być zawarta na czas nieokreślony?
2) Ile razy dyrektor możne przedłużać mi tak umowę na rok?
W karcie nauczyciela jest napisane że umowę z nauczycielem kontraktowym nawiązuje się na czas nieokreślony.
3) Czy jestem jakoś w stanie wymodź egzekwowanie tego zapisu na moim dyrektorze?
Bardzo proszę o pomoc ponieważ dyrektor chce ze mną porozmawiać w najbliższym czasie o przyszłym roku szkolnym i obawiam się że znowu otrzymam umowę tylko na rok