Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Karciane są dwie w sp i gim, jedna w ponadgim. Zabilidian pisze:Wiem, że są godziny tzw. karciane, ale czy to jest zgodne z prawem
abilidian pisze:ja z koleżanką mamy po godzinach języka angielskiego.
abilidian pisze:Witam, mam pytanko - czy jest to zgodne z prawem, że pomimo tego że pracuje na 18/18 etatu to mam 21 godzin?
koma pisze:abilidian pisze:Witam, mam pytanko - czy jest to zgodne z prawem, że pomimo tego że pracuje na 18/18 etatu to mam 21 godzin?
Nawet jeżeli dyrektor włożył w plan godziny karciane, to skąd sie wzięły 3??
Jesteś pewna, że nie są to godziny ponadwymiarowe, za które dostaniesz dodatkową zapłatę??
No i oczywiście godzin karcianych nie można przeznaczyć na zajęcia obowiązkowe!!!
abilidian pisze:ciężko mi "skakać" do pani dyrektor,
Andulencja pisze:W zeszłym roku 4 klasa miała 2 godz normalne, a trzecia z karcianych
linczerka pisze:Andulencja pisze:W zeszłym roku 4 klasa miała 2 godz normalne, a trzecia z karcianych
A gdzie wpisywałaś tematy? Miałaś pełną listę klasy? Ciekawe, co będzie podczas wizytacji.
linczerka pisze:abilidian pisze:ciężko mi "skakać" do pani dyrektor,
Nie skacz. Zapytaj grzecznie, w który dziennik i na jakich zasadach masz wpisywać temat zajęć. Wpisywać w dziennik karciany to nie bardzo, bo masz z całą klasą, a wpisywać w lekcyjny też nie bardzo, bo masz karciane. Przy okazji zapytaj co to jest ta trzecia godzina. Powiedz grzecznie, że masz dylematy z wpisywaniem tematów. A co w ogóle robisz na tej trzeciej dodatkowej?
linczerka pisze:Generalnieto kartowych realizujemy 2 godziny. Może ta trzecia jest ponadwymiarowa?
abilidian pisze:jutro się zapytam
linczerka pisze:abilidian pisze:jutro się zapytam
A jednak... Daj znać.