Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
marek474 pisze:"Po co w takim razie zostałaś nauczycielem"
brynika pisze:o 15 zajmował sie bezrobotnymi
brynika pisze:Półkolonie
linczerka pisze:Została nauczycielem, by uczyć. Tylko dziwnym trafem ta nauka spada coraz niżej w hierarchii czynności nauczycieli.
brynika pisze:Półkolonie (taka jest propozycja), no ja przepraszam ale kształciłam się na anglistę a nie animatora zabaw dziecięcych
vuem pisze:Bo nadal głównym zajęciem jest nauczanie, przez 10 miesięcy w roku, przez większość dnia.
elizabethj pisze:Osobiście mogę tylko tyle napisać - ja oczywiście nie mam nic przeciwko zwiększeniu godzin pracy przy tablicy
linczerka pisze:Teoretycznie powinno tak być. W praktyce od września uczę 18 godzin, pozostałe 22 godziny przeznaczam na biurokrację.
linczerka pisze:Vuem pisałeś KIPU, IPETY, PDW, protokoły, sprawozdania? Rozumiem, że jest to ważne, ale chyba można to robić krótko a treściwie, a nie tworzyć jednego dokumentu na bazie drugiego.
linczerka pisze:Moja teczka nauczyciela włącznie z programami unijnymi liczy ponad tysiąc stron!
linczerka pisze:I marzy mi się, żeby głównym moim zajęciem było nauczanie, co nie znaczy, że nie jest ono w centrum. Tylko chciałabym dłużej uczyć = przebywać z uczniami, a krócej "biurokraczyć"=przebywać z papierami.