Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Bo to najprostsze oczywiste wyjście.hanutek89 pisze:Wiedziałam, że ktoś to napisze
To do pracy kto Ci przyjął jak nie dyrektor?hanutek89 pisze:nie miałam okazji
W SP nie ma semestrów.hanutek89 pisze:od semestru zimowego
Można przewidywać spore kłopoty z realizacją PP, bo nauczyciel o tej porze mógł polecieć jedynie dyscyplinarnie.hanutek89 pisze:Dyrektor zwolnił poprzedniego nauczyciela.
iluka pisze:Uważam, że przede wszystkim powinnaś dostać plan wynikowy czy rozkład materiału poprzedniego nauczyciela do przeanalizowania. Temat po temacie sprawdzić tematy zrealizowane i zaplanować dalszą pracę.
We wszystkich znanych mi szkołach o obudowę metodyczną każdy nauczyciel stara się sam i jest ona jego własnością.
alicja23 pisze:ale farmazony piszesz, środroczna czyli na I semestr kobieto nikt nie mowi "jaka masz ocene srodroczna z matmy" tylko "jaka masz ocene na I semestr?" po co na siłe obstajesz przy swoim?
3. Ocenianie wewnątrzszkolne obejmuje:
1) formułowanie przez nauczycieli wymagań edukacyjnych niezbędnych do uzyskania poszczególnych śródrocznych i rocznych (semestralnych)
ocen klasyfikacyjnych z obowiązkowych i dodatkowych zajć edukacyjnych;
2) ustalanie kryteriów oceniania zachowania;
3) ocenianie bieżące i ustalanie śródrocznych ocen klasyfikacyjnych z obowiązkowych i dodatkowych zajęć edukacyjnych oraz śródrocznej oceny klasyfikacyjnej zachowania, według skali i w formach przyjętych w danej szkole;