niepełny etat a możliwość awansu

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

pajcia
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język niemiecki

Re: niepełny etat a możliwość awansu

Postautor: pajcia » 2009-08-25, 12:00

dziękuję za info, jest tak jak piszesz, można rozpocząć staż i nie ma znaczenia czy 9 godzin jest w jednej czy w 3 szkołach!!! Dowiedziałam się u źródła, była w kuratorium oświaty i nie ma najmniejszego problemu, złożyłam pismo w kuratorium, pani kurator wystosuje pismo do szkoły. Dziwi mnie tylko niewiedza szkół w tym temacie. Dziękuję i pozdrawiam

karollaz
Przedmiot: Muzyka

Postautor: karollaz » 2009-08-28, 08:18

Mam pytanko :)
Pracuje w 3 szkolach w jednej na 11/18 w drugiej 4/18 i trzeciej 3/18 sa to szkoly wiejskie w poblizu mojego miasta. Czy bede mogla rozpoczac starania o awans nauczycielski? Podobno, zeby zostac nauczycielem stazysta musze miec przynajmniej 9 godzin w szkole wiec tam gdzie mam mniej niejako nie jestem stazystka. Jak to działa?
:shock:
A i o co chodzi z ta 19 - sta godzina z karty nauczyciela????

Awatar użytkownika
renati23
Administrator
Przedmiot: Inne

Postautor: renati23 » 2009-08-28, 09:04

karollaz pisze:Czy bede mogla rozpoczac starania o awans nauczycielski?

tak
karollaz pisze:Podobno, zeby zostac nauczycielem stazysta musze miec przynajmniej 9 godzin w szkole wiec tam gdzie mam mniej niejako nie jestem stazystka. Jak to działa?

w każdej ze szkół jesteś zatrudniona jako nauczyciel stażysta - w tej której masz 11/18 zgodnie z kwalifikacjami będziesz mogła rozpocząć awans zawodowy na nauczyciela kontraktowego
karollaz pisze:A i o co chodzi z ta 19 - sta godzina z karty nauczyciela????

poczytaj tutaj: http://www.45minut.pl/forum/topics28/do ... vt4765.htm

magducha
Przedmiot: Język angielski

staż

Postautor: magducha » 2009-08-28, 19:17

Słuchajcie mam problem i może Wy mi pomożecie.
Pracuje w szkole podstawowej, uczę 0 do 6 klasy. Skończyłam edukacje wczesnoszkolna z angielskim. Teraz robię magistra z filologii angielskiej. Czy mogę zacząć staż jeśli mam tylko 7h w klasach 0-3 (do których nauki mam uprawnienia?)
Jesli nie to czy np. kólka dodatkowe które mam dotyczyłyby języka angielskiego i skierowane byłyby do klas 0-3 to czy to by coś zmieniło?
Z góry dziękuje za odpowiedź. Z moim dyrektorem będę rozmawiała dopiero w poniedziałek, a szczerze to chciałabym już wiedzieć co to ze mną będzie :))

edzia

Postautor: edzia » 2009-08-28, 20:45

magducha, jeśli masz tylko 7 godzin, to nie możesz zacząć stażu. Dodatkowe zajęcia, choćby i były, nie wliczają się do potrzebnego wymiaru godzin.

Wróć do „Nauczyciel stażysta”