dop3 pisze:W zasadzie nie wiedziałem, do którego wątku wkleić post, ale ten jest chyba najodpowiedniejszy. Otóż zaczynam w tym roku studia, dokładniej: geografię na UWr. Studia nauczycielskie z geografii we Wrocławiu są połączone z historią lub z biologią, a ze względu na to, że do "czystej" historii skutecznie mnie zniechęcono w gimnazjum i liceum, a biologia nie jest przedmiotem, którego chciałbym uczyć, wybrałem tzw. specjalizację "nienauczycielską". Planuję ekonomiczno-społeczną, bo za rok lub dwa lata chciałbym zacząć drugi kierunek - stosunki międzynarodowe. I w tym przypadku zamierzam realizować blok pedagogiczny, by móc uczyć wosu. Czy po skończeniu obu kierunków będę miał uprawnienia do uczenia zarówno wosu, jak i geografii? Czy ten blok pedagogiczny trzeba zrealizować na każdym kierunku, który się wybrało? Wybaczcie, jeśli to głupie pytanie, ale nie wiem, czy na bloku pedagogicznym istnieje coś takiego, jak metodyka nauczania danego przedmiotu i czy nie obliguje mnie to ukończenia "kursu" na obu kierunkach. Będę wdzięczny za odpowiedź
Przygotowanie Pedagogiczne wystarczy zrobić na jednym z kierunków. A czy się na logikę różni pedagogika stosowana na geografii, z tą której "używasz" na WOSiE?
Po zmianie samochodu także nie musisz powtarzać kursu na prawo jazdy