Witam wszystkich użytkowników forum,
mam do Was kilka pytań.. Mianowicie - jestem uczniem III klasy technikum informatycznego (z przedmiotów zawodowych wszystkie oceny powyżej 4), ale niestety nie poradziłem sobie z 2 przedmiotów. Liczyłem, że napiszę 2 poprawki (wprawdzie wakacje zmarnowane, ale do przodu), ale na ostatniej lekcji języka niemieckiego nauczyciel (gdy dowiedział się, że będę miał 2 poprawki) wywołał mnie do odpowiedzi. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale po poprawnych odpowiedziach poprosił mnie o zeszyt i ćwiczenia. Dostałem 3 jedynki za nieuzupełnione ćwiczenia i 2 za brak słówek w zeszycie. Pan wpisał te oceny w Librusa i dostawił mi jedynkę za odpowiedź. Starałem się cokolwiek zrobić, ale niestety nauczyciel ma takie prawo. Nie jestem dobry z nimieckiego, ale nigdy nie odpuściłem sobie nauki tego przedmiotu. Jest to moja 3 jedynka na semestr (wraz z matematyką i przedsiębiorczością).
Nie wiem co mam zrobić, złożyłem podanie o 3 poprawki, ale rada je odrzuciła. Mam zachowanie dobre (gdyby nie poprawki - b. dobre). Jest mi strasznie głupio. Nie chcę kiblować roku. Czuję się jak ostatni osioł ; (
Mogę ubiegać się o egzaminy potwierdzające moją wiedzę?
Słyszałem, że kiedyś pewna osoba przeprowadziła się z innego miasta i poprosiła dyrekcję o możliwość pisania egzaminu potwierdzającego jego wiedzę.
Jest jeszcze jeden powód - moja klasa. Nigdy nie spotkałem tak zgranej i zżytej grupy osób. Zrobię naprawdę wszystko żeby być znowu w tej klasie. Czy jest taka możliwość? Będę wdzięczny za wszelkie posty.