Czyli teraz po uzykaniu mianowania:
1 rok przerwy
3 lata stażu
Za 4 lata jest szansa:)
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
. Rozpocząłem staż w 2008 a w 2007 zrobiłem kurs instruktora sportu z pływania. Obecnie napisałem autorski program z pływania i wdrożyłem go w 4 klasie w ramach 4 godziny wf. Chciałbym ten kurs podpiąć pod chyba?? § 8 ust. pkt. 4c.malgala pisze:Możesz opisać, a nawet jest to wskazane, działania od momentu uzyskania stopnia nauczyciela mianowanego.
§ 8 UST.2 PKT.4 C
poszerzenia zakresu działań szkoły, w szczególności dotyczących zadań dydaktycznych, wychowawczych lub opiekuńczych
Informacja o działaniach wybiegających poza nauczycielskie powinności; ukończenie form doskonalenia, które umożliwiają poszerzenie zakresu działań poszerzenia oferty programowej szkoły np. zajęć pozalekcyjnych
* informacje o uprawnieniach do realizacji zadań – uzyskanie dodatkowych kwalifikacji umożliwiających poszerzenie działań edukacyjnych, wychowawczych bądź opiekuńczych; w przypadku nabytych kwalifikacji należy dołączyć dyplom lub świadectwo w części dokumentacji potwierdzających kwalifikacje
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, o co chodzi, ale spróbuję odpowiedzieć. Otóż uważam, że inaczej należy pisać sprawozdanie z realizacji PRZ, a inaczej teczkę do kuratorium.ewaaveris pisze:Czy pisząc sprawozdanie do dyrektora a później juz teczkę trzeba trzymać sie tych podpunktów, które pisalam pod tymi głownymi, czy można cos dołożyć lub zmienic brzmienie?
Mogę sprawdzić, ale tylko pod warunkiem, że plan pisałaś według tzw. powinności ( i to w kolejności z rozporządzenia), a teczkę piszesz według wymagań. Bo nie chce mi się tego prostować.ewaaveris pisze:czy byłby ktoś chętny by sprawdzić to co napisalam juz?
Moim zdaniem wystarczy, by był tylko opracowany i wdrożony (§ 8 ust. 2 pkt 4 lit. a).rudimonek pisze:Czy każdy program musi być zgłoszony i zaopiniowany przez radę?