miwues pisze:Pearl pisze:wiem, że potrafisz być grzeczny
Źle!Pearl pisze:proszę nie przeszkadzaj mi na lekcji
Źle!
O tyle o ile drugie sformułowałbym inaczej, to co złego z pierwszym?

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
miwues pisze:Pearl pisze:wiem, że potrafisz być grzeczny
Źle!Pearl pisze:proszę nie przeszkadzaj mi na lekcji
Źle!
Pearl pisze:pytanie o zgodę na różne rzeczy
Siedmioletnie dzieci traktujesz po partnersku? To właśnie źródło potencjalnych problemów.
Zasady ustalasz ty, nie pytaj dzieci o zgodę, bo w ten sposób dajesz im prawa, z których nie są w stanie rozsądnie skorzystać, dajesz im wolność, której wcale nie oczekują i która ich przerasta.
Ma się odwrócić i stać w kącie, jeśli taką podejmiesz decyzję, po prostu nie wolno mu się wygłupiać! W razie czego twoja reprymenda to musi być reprymenda, a nie ciamkanie!
[/quote]Pearl pisze:Cały czas czekam też za systemem oceniania w 1 kl to ani pytać nie mogę bo jak ocenić?
Dajże spokój, oceniaj po swojemu, wg własnej mądrości. Kto ci powiedział, ze musisz czekać na jakiś tam system oceniania? Każdy nauczyciel może mieć własny system oceniania.
Dobrze, tylko nie wiem jak nie przegiąć pały co by mi mamusia z dużą buzią nie przyszła.
miwues pisze:Pearl pisze:to oni muszą pytać o zgodę np na wstanie, wyjście do toalety, podnosić ręce gdy chcą coś powiedzieć.
Egzekwujesz?
To bardzo modny sposób na zdyscyplinowanie przekazywany na szkoleniach.iTulka pisze:"przykro mi, kiedy zachowujesz się w ten sposób"
edzia pisze:To bardzo modny sposób na zdyscyplinowanie przekazywany na szkoleniach.
edzia pisze:Moja koleżanka próbowała kiedyś o tym nowoczesnym sposobem dyscyplinować uczniów w zawodówce.