Forum uczniowskie - obelgi

o tym jakie są, jak sobie z nimi radzić, jak wychowywać bez porażek

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

edzia

Re: Forum uczniowskie - obelgi

Postautor: edzia » 2010-05-19, 20:21

Umarzając dochodzenie prokuratura uznała, że nawet jeśli stwierdzenia na blogu można by uznać za
znieważenie, to nie doszło do tego podczas pełnienia obowiązków służbowych przez nauczycieli
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie jest to bardzo kontrowersyjne rozstrzygnięcie. Rzutujące w dodatku w - i tak już znikomy – prestiż naszego zawodu. Bo - jak widać - można już bezkarnie nawymyślać znienawidzonemu nauczycielowi. Wystarczy jedynie zadbać o to, by mu tego nie wygarnąć podczas pełnienia obowiązków służbowych, czyli podczas jego pracy. Czyli ochrona jak dla funkcjonariuszy publicznych działa tylko podczas naszej pracy? A już po pracy (ale w związku z pracą) już nie?

epilot
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Re: Forum uczniowskie - obelgi

Postautor: epilot » 2010-08-20, 19:56

Założyłem ostatnio interaktywne forum szkolne, sam wraz z moderatorami będę tam robił porządek, gdyby ktoś za dużo coś powiedział...
Temat o nauczycielach wogóle u mnie na forum nie istnieje.
Forum jest uzupełnieniem wiadomości znajdujących sie na stronie internetowej szkoły.

Gdyby ktoś z użytkowników zagalopowałby się, "wylatuje" od razu z forum (ostrzeżenie lub ban).

W przeciwieństwie do przedmówców, jestem zwolennikiem innowacji oraz intergracji w szkole, zachowując oczywiście pewne granice przyzwoitości.

Wróć do „Problemy dydaktyczno-wychowawcze”