Egzamin na mianowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

_plum
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Re: Egzamin na mianowanego

Postautor: _plum » 2010-07-02, 22:16

Wiereszka,

Gratulacje! No to prymuska jesteś. Brawo!

Wiereszka

Postautor: Wiereszka » 2010-07-02, 22:44

Dziękuję Wam serdecznie. Cały dzień łeb mi tak nawalał, że szok.
Zgodnie z obietnicą postawiłam córce duże lody w Wedlu, bo obiecałam.
Boże, ale jestem zmęczona. Lecę spać.
I jeszcze raz wielkie dzięki

_plum
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: _plum » 2010-07-04, 23:11

no a kto następny - macie już terminy?

gosa
Przedmiot: Inne

Postautor: gosa » 2010-07-05, 18:15

Przeglądałam wasze wpisy. Złożyłam dokumenty i czekam na egzamin, daty jeszcze nie znam. Chciałabym już znać datę bo takie czekanie w niepewności kiedy egzamin jest denerwujące. Znając datę miałabym mobilizację do nauki...a jak mnie powiadomią 5dni wcześniej to nie wiem czy zdążę się przygotować. Teraz już czytam przepisy, uczę się mówić o swoich osiągnięciach...ale boję się pytań. CZY WASZE PYTANIA WYNIKAŁY Z TEGO CO MÓWIŁYŚCIE PODCZAS PREZENTACJI? były np dopytaniem szczegółowym o coś o czym mówiłyście? Mam już mętlik w głowie , niby czytam dużo a czuję się jakbym nic nie wiedziała. I jeszcze moje pytankio...CZY płynnie odpowiadałyście na pytania, czy ewentualnoie mówiłyście obok tematu? :)

anni
Przedmiot: Język polski, Język angielski

Postautor: anni » 2010-07-06, 07:08

Ja mam egzamin dopiero 18 sierpnia, ale jak na razie to w ogóle nie mam pietra. Robię prezentację multimedialną, już pytałam w OP, czy jest taka możliwość, by mi podłączyli rzutnik itd. powiedzieli, że nie ma sprawy,więc wykorzystam. Pójdę, pogadam, a jak nie będę znała odpowiedzi na jakieś pytanie, to będę kombinować:) Zobaczymy co będę pisać w sierpniu, jak będzie bliżej...
Pozdrawiam wszystkich przed i po...

gosa

Postautor: gosa » 2010-07-06, 15:51

Ja pracuję w przedszkolu. Znam już datę egzaminu- 20 lipca.

boriados

Postautor: boriados » 2010-07-07, 23:21

Witam :)
O swoim egzaminie dowiedzialam sie tydzien przed terminem. Spodziewalam sie sierpnia, tak jak mi mowiono w urzedzie a tu prosze 7 lipca. Szczesliwie jestem wlasnie po nim. Bardzo sie denerwowalam a to glowne dlatego ze balam sie kompromitacji. I ... nie bylo sensu. Mialam przygotowana prezentacje dorobku na papierze jednak nie posluzylam sie nia, gdyz komisja (przynajmniej u mnie tak bylo) przerwala po 4 minutach. Zadano mi 4 pytania, hmmm w zasadzie byla to rozmowa, glowie dotyczace pracy, zero o przepisach ustawach itp, chociaz wtracilam o ostatnich zmianach obowiazku szkolnego szesciolatkow i widzialam blysk w oku u pani z kuratorium :]
I najwazniejsze mowic z zapalem, energia, patrzac w oczy komisji. Powodzenia wszystkim zdajacym :) bedzie dobrze .

orzezwienie

Postautor: orzezwienie » 2010-07-08, 21:11

Witam :)
Ja mam egzamin 14 lipca i mam mega pietra:) Jestem własnie w trakcie spisywania autoprezentacji. Juz 3 wersję piszę.Nie mam na kogo liczyć i stąd moje błagalane wołanie o pomoc do Was:) Czy taka autoprezentacja ma być streszczeniem sprawozdania? Czy mam w niej wymieniać kursy, szkolenia itp wszystkie konkursy itp czy jak?? Gubię się i wpadam w panikę.Boję się kompromitacji :((

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Postautor: Jolly Roger » 2010-07-09, 08:46

poczytaj wątek. Już są odpowiedzi na twoje pytania
We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free

agusia_1

Postautor: agusia_1 » 2010-07-10, 13:57

Witajcie. Ja ma egzamin 14 lipca i pierwsze słyszę o autoprezentacji :roll: ale dobrze wiedzieć:) poczytam moje sprawozdanie. Z tego co ja wiem to moje koleżanki miały pytania o najważniejsze dokumenty w szkole i kto jest najważniejszy w szkole (pamiętajcie, że uczniowie) i jeszcze : Twój najwiekszy sukces zawodowy i jak rozwiązujesz problemy w klasie. Jak coś sobie przypomnę to napiszę. Ja uczę psychologii i socjologii i pytań dotyczących mojego przedmiotu nie znalazłam żadnych. Piszcie proszę jakie jeszcze mogą paść pytania? Przepisów jest tyle, że nie sposób tego wszystkiego zapamiętać. Komisja daje punkty za wypowiedzi? Też tego nie wiedziałam. A jak już sie zda to co piszą? Wystawiają ocenę? Pozdrawiam

Powodzenia Orzeźwienie:) Zdajemy w tym samym dniu i też mam pietra :wink:

agusia_1

Postautor: agusia_1 » 2010-07-10, 14:36

orzezwienie pisze:Witam :)
Ja mam egzamin 14 lipca i mam mega pietra:) Jestem własnie w trakcie spisywania autoprezentacji. Juz 3 wersję piszę.Nie mam na kogo liczyć i stąd moje błagalane wołanie o pomoc do Was:) Czy taka autoprezentacja ma być streszczeniem sprawozdania? Czy mam w niej wymieniać kursy, szkolenia itp wszystkie konkursy itp czy jak?? Gubię się i wpadam w panikę.Boję się kompromitacji :((

To jest wszystko to co zrobiłas w okresie stażu, czyli mówisz właśnie o tym co masz napisane w sprawozdaniu:) Moja koleżanka miała egzamin i powiedziała, że nie ma się czym denerwować :D a komisja jest w porządku. Damy radę.

agusia_1

Postautor: agusia_1 » 2010-07-11, 11:17

Oj, nikogo tutaj nie ma :( niczego się nie dowiem i nikt mnie nie wesprze :roll:

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2010-07-11, 12:07

Będzie dobrze.
Dacie radę.

agusia_1

Postautor: agusia_1 » 2010-07-11, 17:35

malgala pisze:Będzie dobrze.
Dacie radę.

Witaj Malgala i dziękuję za wsparcie:) ja zamiast się uczyć to byłam w markecie 5h :wink: ale kupiłam fajne rzeczy okazyjnie:)

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2010-07-11, 17:46

No widzisz, udane zakupy i już masz lepszy nastrój.
Tak trzymaj.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”