Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
jaga25 pisze:Czy nie moglam dostac umowy juz odrazu na przyszly rok łącznie z wakacjami gdzie (może,bo nie wiem) dostawalabym wyplate?
jaga25 pisze:To jacy nauczyciele maja placone w wakacje?
jaga25 pisze:Czy to jest tak zwane "pod grusza"?
jaga25 pisze:Skarbnica wiedzy jestes ann
jaga25 pisze:ann niestety nie odpowiem Tobie na to pytanie,bo nie wiem.
jaga25 pisze:Wogole szkola jest finansowana przez miasto czy kuratorium?
jaga25 pisze: a od wrzesnia napewno zatrudni mnie do konca czerwca burak jeden <lol>
Basiek70 pisze:Nawet jeśli to wtedy dostaniesz ekwiwalent za urlop
jaga25 pisze:A czy te wszytskie madrosci sa w karcie nauczyciela, bo jakos przegladalam i nic takiego nie widzialam- no chyba,ze przegapilam.
ann pisze:Za przepracowane 1,5 miesiąca też się należy?
Art. 64. 1. Nauczycielowi zatrudnionemu w szkole, w której w organizacji pracy przewidziano ferie letnie i zimowe, przysługuje urlop wypoczynkowy w wymiarze odpowiadającym okresowi ferii i w czasie ich trwania.
5. Nauczyciel zatrudniony przez cały okres trwania zajęć w danym roku szkolnym w szkole, w której w organizacji pracy przewidziano ferie szkolne, ma prawo do urlopu wypoczynkowego w wymiarze i na zasadach określonych w ust. 1. Nauczyciel zatrudniony przez okres krótszy niż 10 miesięcy w szkole, w której w organizacji pracy przewidziano ferie szkolne, ma prawo do urlopu wypoczynkowego w wymiarze proporcjonalnym do określonego w umowie okresu prowadzenia zajęć.
Art.65.2. W razie niewykorzystania przysługującego urlopu wypoczynkowego z powodu rozwiązania lub wygaśnięcia stosunku pracy, powołania do zasadniczej służby wojskowej albo do odbywania zastępczo obowiązku tej służby, do okresowej służby wojskowej lub do odbywania długotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje ekwiwalent pieniężny za okres niewykorzystanego urlopu, nie więcej jednak niż za 8 tygodni w odniesieniu do nauczycieli, o których mowa w art. 64 ust. 1, a nie więcej niż za 35 dni roboczych w odniesieniu do nauczycieli, o których mowa w art. 64 ust. 3.
jaga25 pisze: No to kiszka z platnymi wakcjami bede przymierac głodem hehe... a od wrzesnia napewno zatrudni mnie do konca czerwca burak jeden <lol>