Kwalifikacje

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

sapla26
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Kwalifikacje

Postautor: sapla26 » 2009-01-20, 21:49

Witam,

mam pytanie gdzie mogę znaleźć kwalifikację jakie muszę posiadać, żeby móc uczyć danych przedmiotów. Czy to jest tak, że nie ma żadnych wytycznych i o wszystkim decyduje dyrektor, przecież KO musi się na czymś opierać jeżeli dokonuje oceny.

Czy profil dyplomowania uprawnia do nauczania przedmiotu, czy to musi być specjalność. Profil jest trzeci w kolejce tzn. kierunek -> specjalność -> profil. Generalnie chodzi mi o nauczanie studium logistyki profil zarządzanie logistyczne.

edzia

Re: Kwalifikacje

Postautor: edzia » 2009-01-20, 22:19

sapla26 pisze:gdzie mogę znaleźć kwalifikację jakie muszę posiadać, żeby móc uczyć danych przedmiotów. Czy to jest tak, że nie ma żadnych wytycznych i o wszystkim decyduje dyrektor
Jest rozporządzenie w sprawie kwalifikacji, na nim się opierają dyrektorzy, zatrudniając nauczycieli: http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1288.htm
sapla26 pisze:Czy profil dyplomowania uprawnia do nauczania przedmiotu, czy to musi być specjalność.
Chodzi o kierunek lub specjalność, profil raczej nie, choć nie zagłębiałam się w lekturę tego rozporządzenia pod tym kątem.
sapla26 pisze:Generalnie chodzi mi o nauczanie studium logistyki profil zarządzanie logistyczne.
Tego już nie rozumiem - chciałbyś w takim studium uczyć, czy takie studium ukończyłeś?

Wróć do „Poszukuję ...”