staż a studium podyplomowe

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

pattyk
Kto: student
Przedmiot: Historia

staż a studium podyplomowe

Postautor: pattyk » 2010-06-29, 17:50

Witam,
Jestem studentką V roku pedagogiki, w przyszlym roku bedę bronić pracę magisterską. Jednocześnie od października zaczynam studium podyplomowe z historii, według ustawy po studiach pedagogicznych + podyplomówcę mogę uczyć w szkole historii. Moje pytanie dotyczy tego, że to studium trwa poltorej roku, wiec skoncze je w polowie roku szkolnego. Czy mogę ubiegać sie o staż zanim skończę historię? Czy wsytarczy tytuł magistra pedagogiki? Czy trzeba bedzię poczekać do końca studium podyplomowego?

Dodatkowo jeszcze mam pytanie odnosnie stażu. Czy prośbę o staż sklada sie u dyrektora szkoly, czy w kuratorium?
z góry dziękuje za odp.

Utopia_
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Re: staż a studium podyplomowe

Postautor: Utopia_ » 2010-06-29, 20:42

Hej!

Odpowiem na Twoje drugie pytanie. Nie jest wymagana żadna prośba o staż, gdyż rozpoczyna się go automatycznie w terminie od 1 do 14 września. Jeśli byłabyś zatrudniona po 14 września, to niestety staż Ci przepadnie. Tak mi wyjaśnił mój dyrektor. Jeśli coś źle mówię, to poproszę doświadczonych Forumowiczów o korektę.

Awatar użytkownika
malgala
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2010-06-29, 21:55

Nie przepadnie. Trzeba tylko poczekać z jego rozpoczęciem do września .

pattyk
Kto: student
Przedmiot: Historia

Postautor: pattyk » 2010-06-30, 16:36

Dzieki za odp, jednakze na to pytanie juz znalazlam odpowiedz. Bardziej nurtuje mnie pierwsze pytanie ;)

Wróć do „Nauczyciel stażysta”