czy uczelnia wprowadziła nas w błąd??

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

blanka33
Przedmiot: Inne

czy uczelnia wprowadziła nas w błąd??

Postautor: blanka33 » 2010-09-29, 11:47

Witam wszystkich,
jestem studentką ostatniego semestru studiów podyplomowych z przygotowania pedagogicznego. Większość moich koleżanek odbyła już praktykę pedagogiczną. I tutaj pojawia się problem: czy osoba, która ukończyła studia ekonomiczne - kierunek ekonomia o specjalności rachunkowość może uczyć matematyki i informatyki? Moje koleżanki odbyły praktykę z tych właśnie przedmiotów. Dodam jeszcze, że to właśnie uczelnia poinstruowała je w ten sposób kierując się zasadą zbliżoności nauczanego przedmiotu. Uważam jednak, że nie mają one przygotowania merytorycznego aby uczyć tych przedmiotów. Czy mam rację??

edzia

Re: czy uczelnia wprowadziła nas w błąd??

Postautor: edzia » 2010-09-29, 13:02

blanka33 pisze:czy osoba, która ukończyła studia ekonomiczne - kierunek ekonomia o specjalności rachunkowość może uczyć matematyki i informatyki?
Tych, co tak poinstruowali, trzeba by chyba wysłać w kosmos. ;)

Jestem po ekonomii i zdecydowanie nie czuję się przygotowana merytorycznie do uczenia matematyki czy informatyki. Matematykę miałam jedynie na 1. roku studiów. A specjalność "rachunkowość" nie oznacza bynajmniej rachowania. ;)

Po drugie od 2009 r. już nie ma czegoś takiego jak zbliżoność nauczanego przedmiotu.

Wróć do „Prawo oświatowe”