Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 1, Wysłany: 2010-10-24, 10:06 Tytuły tematów
Witam.
Mam prośbę, aby bardziej zwrócić uwagę na tytuły tematów. Na innych forach jest to czasem przestrzegane z ogromną surowością (nawet zamykają wątki - jak ktoś sie do tego nie stosuje).
Tytuł tematu musi informować o czym jest dany wątek. To bardzo pomaga przy szukaniu (pomijając zdolności naszej szukaczki). Przykład: tytuł "Mały kazusik do rozwiązania" - praktycznie o niczym nie informuje. Taki tytuł można dodać do opisu.
pozdrawiam
Dziękuję Jedliński, że zwróciłeś na to uwagę forumowiczów.
To ważny element funkcjonowania forum - jego przejrzystości i użyteczności.
Przypominam jeden z punktów regulaminu:
11. Nadawaj tematom tytuły, które krótko i rzeczowo będą odzwierciedlać treść w nich zawartą, po których osoba później szukająca czegoś na forum mogła to odnaleźć. Tematy, których tytuły pisane są wielkimi literami będą kasowane.
Najbardziej denerwuje mnie tytuł wątku: POMOCY!!!!. Nie mam już siły pisania do poszczególnych osób, aby poprawiły tytuł.
Tytuł tematu musi informować o czym jest dany wątek.
Również podpisuję się pod tym postulatem.
Aczkolwiek wątek o kazusach prawnych miał być chyba z założenia wątkiem bardziej pogaduszkowym, niż merytorycznym.
renati23 napisał/a:
11. Nadawaj tematom tytuły, które krótko i rzeczowo będą odzwierciedlać treść w nich zawartą, po których osoba później szukająca czegoś na forum mogła to odnaleźć. Tematy, których tytuły pisane są wielkimi literami będą kasowane.
Ci, którzy zadają na forum jakieś pytanie, rzadko troszczą się o możliwość odnalezienia tego później w archiwum.
Jeśli chcemy utrzymać względny porządek na forum, trzeba chyba nie tylko postulować, ale i poprawiać za autorów tytuły ich wątków, uważam. A tematy, które zaśmiecałyby tylko archiwum, chyba rzeczywiście lepiej kasować.
Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum