Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
antares140 pisze:Pani rozwiązuje sama zdania na tablicy w ogóle ich nie tłumaczy gdy uczeń z mojej klasy powiedział że nie rozumie to nauczycielka mu odpowiedziała że skora ma korepetycje to nauczyciel na korepetycjach mu to wytłumaczy.
haLayla pisze:A powinno. Po co komuś teoria, jak nie potrafi jej zastosować w praktyce? Nie sądzisz chyba, że można się uczyć nauk ścisłych, nie rozwiązując zadań?
antares140 pisze:Do 2 czy 3 z fizyki wystarczy tylko teoria bez konieczności rozwiązywania zadania.
haLayla pisze:Fizyka jest obowiązkowa w tej czy innej formie na każdych studiach niehumanistycznych. Teraz zbieramy żniwo niedopieszczania fizyki - kierunki humanistyczne są obłożone - inżynierów brakuje
antares140 pisze:Fizyka nie jest szlachetnym przedmiotem. Szlachetne przedmioty to Język Polski , Języki Obce , Historia , WOS
antares140 pisze:Witam ! pracuje w prywatnej szkole i jestem wychowawczą III klasy gimnazjum.
antares140 pisze: To jest patologia ale w stronę nauczycielki nie ucznia.
antares140 pisze: W mojej szkole nigdy nie było takiego problemu z nauczycielem jak tą panią.
Wiec nie są to fanaberie uczni
antares140 pisze:
I moja nie chęć do Fizyki jest od wieczna, jeszcze jako uczeń nie przepadałem za fizyką, zawsze umiałem teorię choć zadania nigdy żadnego nie rozwiązałem
antares140 pisze:"miwues" może i jest błąd ortograficzny ale co ja mogę zrobić , każda opina dziecka u mnie w szkole najpierw ogląda dyrektorka i ona karze ją nam akceptować.
antares140 pisze: wychowawcza klasy .
Jolly Roger pisze:Jak każda dziedzina powinna podawać teorię i uczyć jej przełożenia w praktyce. Odchyły w każdą stronę to "choroba".