Przewodniczący ZNP i jego uprawnienia

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Re: Przewodniczący ZNP i jego uprawnienia

Postautor: haLayla » 2012-02-08, 20:01

agulek73 pisze:Nie rozumiem co głupiego w nim było, że pozwalasz sobie na bezczelne komentarze. Nie komentuj jak nie znasz odpowiedzi. Może Ty masz jakiś kryzys wieku średniego, że nie możesz obejść się bez głupich uwag.

Obrazek
<3

Awatar użytkownika
Basiek70

Postautor: Basiek70 » 2012-02-08, 20:05

agulek73 pisze:Nieważne dla niej że ma same negatywne oceny pracy.... :/

otrzymanie negatywnej oceny pracy skutkuje odebraniem prawa do wykonywania zawodu, więc piszesz nieprawdę
"Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."

agulek73
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 20:26

Negatywna ocena nie skutkuje zwolnieniem przewodniczącego związku zawodowego. Taki przewodniczący jest chroniony przez 5 lat. Nawet jak ma 10 godzin to musi mieć płacone za cały etat. To nie ja tylko mam dość tylko 20 nauczycieli z mojej szkoły. Nie pisałam o tym nigdzie indziej na forum i kończę ten temat bo oprócz jednej odpowiedzi mam kilka bezsensownych komentarzy. Już wiem co musimy zrobić więc żegnam. Komentujcie sobie gdzieś indziej.

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 20:29

vuem pisze:
agulek73 pisze:Nie rozumiem co głupiego w nim było, że pozwalasz sobie na bezczelne komentarze. Nie komentuj jak nie znasz odpowiedzi. Może Ty masz jakiś kryzys wieku średniego, że nie możesz obejść się bez głupich uwag.

Wiesz kiedyś tu pisywał niejaki miwues...napisał raz coś co by tu pasowało ...czekaj, zaraz znajdę...

"Tylko durnie uważają coś za durne tylko z tej przyczyny, że tego nie rozumieją. [...]"

... a na bezczelność to sobie pozwoliłem nie po pierwszym, a po drugim poście...by się dostosować do kulturalnej uwagi:wink:

Pewnie dalej nie rozumiesz...czemu mnie to nie dziwi? :mrgreen:

Ty się chyba nudzisz, bo gdzie spojrzeć, w inne tematy, to wsadzasz swoje 3 grosze nie na temat.

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 20:30

Basso profondo pisze:
vuem pisze:zadałam pytanie i oczekuję odpowiedzi
Po tak zadanym pytaniu to czekaj tatka latka.

"Czy ktoś z Państwa zna na tyle przepisy, żeby wiedzieć czy jest jakis sposób na zdjęcie przewodniczącego związku zawodowego zanim skończy mu się kadencja?"

Jakiś problem ze zrozumieniem pytania?

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 20:37

Samo pełnienie funkcji nie oznacza jeszcze ochrony związkowej. No chyba że dyrektor ma wyraźne wskazanie zarządu związku, że pani ta objęta jest ochroną.
[quote="agulek73"]

No niestety oznacza. Nasz dyrektor od 15 lat nie może się jej pozbyć. Dlatego bierzemy sprawy w swoje ręce. Dopóki ona nam wielce nie szkodziła (pomijając donosy pisane na wszystkich o wszystko) to ignorowalismy ją ale przyszło do tego, że dyrektor będzie musiał zwolnić świetnego nauczyciela, którego ceną rodzice i uczniowie, bo dla pani przewodniczącej muszą być godziny. Juz wiemy co robić.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2012-02-08, 20:58

Skąd w tobie tyle jadu i złości?
<3

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2012-02-08, 20:59

agulek73 pisze:Ty się chyba nudzisz, bo gdzie spojrzeć, w inne tematy, to wsadzasz swoje 3 grosze nie na temat.

Nie tylko widzę wpadłaś zadać nie cierpiące zwłoki pytanie - czytaj: odpowiadaj-na-pytanie-albo-się-nie-odzywaj - ale również zrobić analizę wszystkich moich wypowiedzi.
Bardzo chciałbym poczuć się gorzej czytając Twój post, na pewno sprawiłbym Ci tym przyjemność...ale sorry, nie jestem w stanie. :wink:

A na przyszłość, bo pewnie Twoja batalia nie zakończona, nie wpadaj na forum, nie pisz głupich postów i nie oczekuj odpowiedzi bez komentarzy...to takie roszczeniowe ... stąd niegrzeczne.
A jeśli jest choć jedna osoba, która wątpliwości co do twoich słów, to najpierw się zastanów nad tym co napisałaś, a potem miej pretensje do czytelników.

Potraktuj to jako darmowe korepetycje z sawuarwiwru (nie używam oryginalnej pisowni, byś się nie pogubiła)

Pozdrawiam serdecznie :wink:

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2012-02-08, 21:32

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 21:43

malgala pisze:
agulek73 pisze:Nie pisałam o tym nigdzie indziej na forum

http://literka.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=12866
http://www.profesor.pl/forum/read.php?10,400235

Dla mnie to sa inne portale a nie inne forum. Kwestia niedogadania. Widzę, że nie mozna umiescic posta, żeby mnie być zinwigilowanym. Skoro musisz to proszę. Cos jeszcze chciałabys wiedzieć?

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 21:49

vuem pisze:
agulek73 pisze:Ty się chyba nudzisz, bo gdzie spojrzeć, w inne tematy, to wsadzasz swoje 3 grosze nie na temat.

Nie tylko widzę wpadłaś zadać nie cierpiące zwłoki pytanie - czytaj: odpowiadaj-na-pytanie-albo-się-nie-odzywaj - ale również zrobić analizę wszystkich moich wypowiedzi.
Bardzo chciałbym poczuć się gorzej czytając Twój post, na pewno sprawiłbym Ci tym przyjemność...ale sorry, nie jestem w stanie. :wink:

A na przyszłość, bo pewnie Twoja batalia nie zakończona, nie wpadaj na forum, nie pisz głupich postów i nie oczekuj odpowiedzi bez komentarzy...to takie roszczeniowe ... stąd niegrzeczne.
A jeśli jest choć jedna osoba, która wątpliwości co do twoich słów, to najpierw się zastanów nad tym co napisałaś, a potem miej pretensje do czytelników.

Potraktuj to jako darmowe korepetycje z sawuarwiwru (nie używam oryginalnej pisowni, byś się nie pogubiła)

Pozdrawiam serdecznie :wink:

To Ty na mnie napadłes z niewiadomej przyczyny. Zadałam proste pytanie szukajac pomocy i porady, i zamiast jej uzyskać zostałam zasypana jakimis beznadziejnymi komentarzami! Gdzie je jestem w ogóle? Jesli, jak piszesz, ktoś mógł mieć wątpliwości, to wystarczy napisać o wyjasnienie, nie uważasz? I jesli ktoś zna odpowiedz to ją pisze. Ty najwidoczniej jej nie znałeś, więc nadal nie wiem po co sie w ogóle wtrąciłeś w ten temat?!I co to ma być - cyt" i nie oczekuj odpowiedzi bez komentarzy"? Na pytanie sie oczekuje odpowiedzi a nie komentarzy. I sam nie pisz głupich postów, które nikomu w niczym nie pomogą.

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 21:51

haLayla pisze:Skąd w tobie tyle jadu i złości?

Dziwisz się? Zadałam proste pytanie. Zamiast odpowiedzi piszecie jakieś bzdety. Skoro nie znacie odpowiedzi na moje pytanie to sie nie odzywajcie. Znajdzcie sobie inny temat do dyskusji.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2012-02-08, 22:05

agulek73 pisze:

Dziwisz się?

Owszem.

agulek73 pisze:Zadałam proste pytanie. Zamiast odpowiedzi piszecie jakieś bzdety. Skoro nie znacie odpowiedzi na moje pytanie to sie nie odzywajcie. Znajdzcie sobie inny temat do dyskusji.

Nawet jeśli - to jest nasze forum i panują tutaj pewne obyczaje. Mogą ci się one wydać niewłaściwe, ale nie zmienia to faktu, że tutaj obowiązują. Jeśli się wchodzi do jakiegoś klubu, to nie zaczyna się od przemeblowania, bo mnie tak pasuje. A już w szczególności nie sekuje się innych klubowiczów ;-)
<3

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 22:09

haLayla pisze:
agulek73 pisze:

Dziwisz się?

Owszem.

agulek73 pisze:Zadałam proste pytanie. Zamiast odpowiedzi piszecie jakieś bzdety. Skoro nie znacie odpowiedzi na moje pytanie to sie nie odzywajcie. Znajdzcie sobie inny temat do dyskusji.

Nawet jeśli - to jest nasze forum i panują tutaj pewne obyczaje. Mogą ci się one wydać niewłaściwe, ale nie zmienia to faktu, że tutaj obowiązują. Jeśli się wchodzi do jakiegoś klubu, to nie zaczyna się od przemeblowania, bo mnie tak pasuje. A już w szczególności nie sekuje się innych klubowiczów ;-)

I do tych zwyczajów należy napadanie na kogoś kto zadał pytanie i prosi o pomoc? To ciekawe zaiste obyczaje. I co według Ciebie chciałam "przemeblować"? I kogo to sekuję? :shock:

agulek73

Postautor: agulek73 » 2012-02-08, 22:27

malgala pisze:agulek73, zadajesz to samo pytanie na kilku różnych forach.
Albo już faktycznie masz tej pani dość (i inni również), albo to jakieś osobiste rozgrywki?
agulek73 pisze:Nieważne dla niej że ma same negatywne oceny pracy.... :/

Negatywne oceny pracy i nadal pracuje? Coś mi tu nie gra.
agulek73 pisze:Dyrektor nie może jej zwolnić bo jest przewodniczącą i przez to musi zwolnić w przyszłym roku bardziej wartościowego nauczyciela bo nie ma tyle godzin.

Samo pełnienie funkcji nie oznacza jeszcze ochrony związkowej. No chyba że dyrektor ma wyraźne wskazanie zarządu związku, że pani ta objęta jest ochroną.
agulek73 pisze:Chcemy się zapisać do związku tylko po to, że rozwalić tą żenadę od środka. Czy musimy czekać tak długo czy jest jakis sposób, żeby to przyspieszyć? Żeby przyspieszyć nowe wybory?

Jako związkowcy będziecie mieć prawo wystąpienia z wnioskiem o zwołanie walnego zebrania i wtedy można przedstawić konkretne zarzuty, podjąć uchwałę o udzieleniu wotum nieufności i przyspieszyć nowe wybory.

Zapraszam do przeczytania artykułu, żeby Pani na drugi raz się tak nie dziwiła. Dotyczy- cyt: "Negatywne oceny pracy i nadal pracuje? Coś mi tu nie gra."

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... elowi.html

Wróć do „Prawo oświatowe”