Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Nie.kasiuta385 pisze:mogę zostać zmuszona do podjęcia pracy
Tak.kasiuta385 pisze:Czy muszę wyrazić na to zgodę?
Tak, ale tylko w przypadku, gdyby pojawiła się możliwość pracy w pełnym wymiarze zajęć, na czas nieokreślony i w dodatku w tej samej szkole, iluko.iluka pisze:kasiuta385 napisał/a:
Czy muszę wyrazić na to zgodę?
Tak.
Odmowa podjęcia pracy przez nauczyciela powoduje wygaśnięcie stosunku pracy z dniem odmowy, nawet jeśli nie upłynął jeszcze 6-miesięczny okres pozostawania w stanie nieczynnym.
Tak, oczywiście. Wówczas umowa tylko do końca stanu nieczynnego.justazaba pisze:Czy dyrektor mnie zatrudnia w pierwszej kolejności na te 3 miesiące?
Jeśli po zakończeniu stanu nieczynnego będą godziny, wówczas dyrektor może z tobą podpisać umowę tylko na czas nieokreślony (nie ma możliwości prawnej zawrzeć umowę na czas określony poza wyjątkowymi sytuacjami, np. gdyby kierunek kształcenia był wygaszany). Z tym że jeśli byłby to co najmniej pełny etat, wówczas nawet powinien zawrzeć z tobą stosunek pracy przez mianowanie.justazaba pisze:jesli później okaże się że są godziny to po zakonczeniu sanu nieczynnego może mnie zatrudnic na czas niekreślony czy okreslony np do konca roku?
A ni musi najpierw dostać wypowiedzenia?AgnesG pisze:Nauczyciel może przejść w stan nieczynny nawet wtedy, gdy pracuje w innej szkole.