Przede wszystkim weź ze sobą dyplom ukończenia studiów,zarówno część A jak i część B.Do tego możesz zabrać CV oraz list motywacyjny(mogą się przydać,ale nie muszą)Jeśli masz ukończone jakieś kursy,to też śmiało możesz pokazać dyr.zaświadczemia z ich ukończenia.Karta oceny praktyk też możesz zabrać,aczkolwiek wszystkie te informacje są zawarte w części B dyplomu,więc to już od Ciebie zależy,co zrobisz.Zazwyczaj dyr.po prostu bierze dyplom,coś tam zerknie,skseruje,ale najbardziej i tak interesuje go rozmowa z Tobą,więc zbyt wnikliwie studiować Twojego dyplomu zapewne nie będzie.
Co do samej rozmowy,to ciężko stwierdzić..W zależnosci od przedmiotu,którego będziesz uczyć,dyr może zapytać o Twoje metody pracy,o słabe i mocne strony lub dlaczego chcesz pracować w szkole.Nie stresuj się.Zazwyczaj jest to przyjemna rozmowa..Ktoś,kto 5 lat studiował dany kierunek,nie ma opcji,żeby nie potrafił powiedzieć paru ciekawych słów przyszłemu pracodawcy

Poza tym dyrektor,który szuka pracownika pod koniec sierpnia,jest raczej mocno zdeterminowany,zatem nie masz się czego obawiać.
Jeśli zostaniesz przyjęty,to parę dni przed rozpoczęciem roku szkolnego dostaniesz skierowanie na badania do medycyny pracy oraz będziesz musiał wyrobić zaświadczenie o niekaralności.To wszystko załatwisz w przeciągu 2-3ech dni.W przedostatni lub ostatni dzień sierpnia odbędzie się pewnie rada pegagogiczna,podczas której zostaniesz poinformowany o wszystkim,co Cię będzie czekać w nadchodzącym roku szkolnym,a papierologią,wszystkimi planami,organizowaniem czasu pracy zajmiesz się we wrzesniu.Ja,jak zaczynałam pracę w szkole,już w czerwcu wiedziałam,że mam etat,a i tak dopiero pod koniec sierpnia dostałam dopiero wytyczne,co jak,gdzie i kiedy..także spokojnie.
Powodzenia na rozmowie życzę.