Postautor: marbol » 2012-06-11, 14:39
Witam, zacznę może od początku, obecnie jestem uczniem klasy II Liceum, w poprzednim roku miałem poprawę komisyjną z przedmiotu: Geografia i Biologia. Zdałem biologię a geografię niestety nie.. ale złożyłem wniosek i otrzymałem promocję warunkową z geografii. Po otrzymaniu promocji warunkowej trzeba poprawić cały rok w ciągu pierwszego semestru, ja musiałem na początku września, i nie miałem innego terminu, źle się przygotowałem i nie zdałem.. W klasie drugiej drugiej miałem NDST na semestr ale jak najszybciej poprawiłem, na drugi semestr już nie miałem zagrożenia. Dzisiaj nam nauczycielka wystawiała oceny i wpisała mi NDST na koniec i tutaj mam pytania:
1. Czy to prawda że nie wystawiając zagrożenia nauczyciel nie ma możliwości wpisania NDST na semestr?
2.Czy mając niezdaną promocję warunkową, mam szansę złożyć wniosek do dyrektora o odwołanie się od oceny, dając argument że czuję się nie sprawiedliwie oceniony i chcę mieć możliwość poprawy pierwszej klasy, czy jest jakieś prawo w szkole które mnie obroni?
Jeśli coś niezrozumiale napisałem to przepraszam, od lekcji geografii jestem zdenerwowany. Pozdrawiam.