Promocja warunkowa problem

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Tomeks1
Kto: uczeń
Przedmiot: Język niemiecki

1 na koniec roku

Postautor: Tomeks1 » 2012-05-13, 10:11

Witam jestem uczniem 1 gimnazjum, i mam problem z językiem niemieckim.... jest to dla mnie pierwszy rok z tym językiem i wgl nic go nie rozumiem na dodatek dali nam najgorszego nauczyciela tego języka który nic nie potrafi wytłumaczyć, a jeśli wgl uczeń chce zrobić jakąś pracę dodatkową na lepszą ocenę to mówi że mu się nie chce sprawdzać, ale nie w tym tkwi rzecz z niemieckiego grozi mi 1 na koniec roku i mam pytanie do nauczycieli czy z 1 jedynką z niemieckiego można zdać ? Czy koniecznie trzeba zaliczyć komisa ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

marbol
Kto: uczeń

Promocja warunkowa problem

Postautor: marbol » 2012-06-11, 14:39

Witam, zacznę może od początku, obecnie jestem uczniem klasy II Liceum, w poprzednim roku miałem poprawę komisyjną z przedmiotu: Geografia i Biologia. Zdałem biologię a geografię niestety nie.. ale złożyłem wniosek i otrzymałem promocję warunkową z geografii. Po otrzymaniu promocji warunkowej trzeba poprawić cały rok w ciągu pierwszego semestru, ja musiałem na początku września, i nie miałem innego terminu, źle się przygotowałem i nie zdałem.. W klasie drugiej drugiej miałem NDST na semestr ale jak najszybciej poprawiłem, na drugi semestr już nie miałem zagrożenia. Dzisiaj nam nauczycielka wystawiała oceny i wpisała mi NDST na koniec i tutaj mam pytania:

1. Czy to prawda że nie wystawiając zagrożenia nauczyciel nie ma możliwości wpisania NDST na semestr?

2.Czy mając niezdaną promocję warunkową, mam szansę złożyć wniosek do dyrektora o odwołanie się od oceny, dając argument że czuję się nie sprawiedliwie oceniony i chcę mieć możliwość poprawy pierwszej klasy, czy jest jakieś prawo w szkole które mnie obroni?

Jeśli coś niezrozumiale napisałem to przepraszam, od lekcji geografii jestem zdenerwowany. Pozdrawiam.

Wróć do „Kącik uczniowski”