Jaki plac zabaw najlepszy dla Przedszkolaka???

czyli miejsce, w którym dyskutujemy o pracy w klasach I-III

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

marta1000
Kto: nauczyciel

Jaki plac zabaw najlepszy dla Przedszkolaka???

Postautor: marta1000 » 2012-02-27, 21:53

Witam wszystkich odwiedzających mam taki problem w najbliższym czasie zamierzam zakupić do mojego przedszkola plac zabaw. Wim ze firm które sie tym zajmują jest dość sporo wiec mam pytanie jaką firmę byście mi polecili szukam firmy solidnej i w miarę taniej bo budżet mam dość ograniczony.Co możecie mi polecić :-)

Kingasosnowiec

Re: Jaki plac zabaw najlepszy dla Przedszkolaka???

Postautor: Kingasosnowiec » 2012-02-28, 20:25

Witam bardzo ważna sprawę poruszyłaś Marta w kwestii wyboru odpowiedniego placu zabaw dla naszych maluchów ja w ubiegłym roku bardzo się przejechałam w kwestii wyboru odpowiedniego wykonawcy.Dostałam katalog pewnej firmy z Poznania(Firma nazywa się Aktiv) na początku plac prezentował się bardzo ładnie ale po kilku tygodniach użytkowania na zjeżdżalni zaczęły pojawiać się dziwnie białe odbarwienia jak i również łańcuchy przy huśtawkach zaczęły pokrywać się rdzą( choć zapewniano mnie ze łańcuch jest ocynkowany) oczywiście napisałam do owej firmy reklamacje po kilku tygodniach łaskawie mi odpowiedzieli że oni nie odpowiadają za nadmierne użytkowanie sprzętu i mojej reklamacji nie mogą uwzględnić.Długo się nie zastanawiając zadzwoniła do Centrum Kontroli Placów Zabaw okazało się ze CKPZ ma swojego przedstawiciela na Śląsku i pan inspektor przyjechał dwa dni później co się okazało ze przy zestawie zabawowym nie są spełnione wszystkie wymagania bezpieczeństwa(było dość sporo uwag) Pan z CKPZ wypisał wszystkie swoje zastrzeżenia i takie pismo wysłałam do Siedziby firmy tydzień później przejechali ludzie z tej firmy i usunęli usterki(chyba się trochę wystraszyli)Cała ta zaistniał sytuacja kosztowała mnie bardzo dużo nerwów a najbardziej ucierpiały na tym dzieci które nie mógł korzystać z placu zabaw który przecież był postawiony dla nich za nie małe pieniądze.W tym roku również zamierzam zakupić jakieś urządzenia ale znajdę sobie inną firmę która sie tym zajmuje wiec zachęcam do dzielenia sie informacjami oraz wymiany doświadczeń w kwestii placów zabaw.

Dorota84

Postautor: Dorota84 » 2012-03-04, 12:48

Ja pod koniec ubiegłego roku również miałam podobny problem do Twojego. Ze względów finansowych wybrałam najtańsza firmę jaką udało mi się znaleźć w internecie. Firma bardzo solidna. Inspektor, który sprawdzał wykonanie i zgodność z normą, nie miał żadnych zastrzeżeń do wykonanych prac. W tym roku również od nich będę zamawiać zabawki dla mojego przedszkola.

usunięty link
Ostatnio zmieniony 2013-06-08, 16:15 przez Dorota84, łącznie zmieniany 1 raz.

marta1000

Postautor: marta1000 » 2012-03-11, 18:10

znalazłam w internecie fajny blog na którym jest opisane wszystko co ważne o placach zabaw. warto sie z tym zapoznać bo naprawdę jest tu duzo ciekawych artykułów

usunięty link
Ostatnio zmieniony 2013-06-08, 16:16 przez marta1000, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Edukacja wczesnoszkolna”