Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
kopacz1981 pisze:witam...chcialbym sie dowiedziec....jezeli nauczyciel stażysta zarobi ok 800zł na pelnym etacie.....to jezeli bede na 11\18 etatu ...zarobie ok 500zl???....jak to jest??
_mysza_ pisze:To jest tragednia, jak mozna sie utrzymac za taka marna wyplate ....
_mysza_ pisze:To jest tragednia, jak mozna sie utrzymac za taka marna wyplate ....
_mysza_ pisze:Stazysta ma 1160 a od maja jest podwyzka i bedzie mial 1218 ... ale dalej sa to smieszne pieniadze
Kasicek pisze:_mysza_ pisze:Stazysta ma 1160 a od maja jest podwyzka i bedzie mial 1218 ... ale dalej sa to smieszne pieniadze
naprawde tyle dostaje sie za staz?? ja slyszalam o 400 zl... ale to takie pogloski, nie wiem na ile prawdziwemam jeszcze drobne pytanko - czy staz musi trwac prawie rok? nie ma mozliwosci jego skrocenia? aha, i jeszcze - jak to wyglada w przeliczeniu na godziny w tygodniu? jestem na V roku historii i zastanawiam sie nad zrobieniem stazu na tym ostatnim roku, by po studiach moc ewentualnie zaczynac juz od kontraktowego
. bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi, z gory dziekuje