Aguś12 pisze:malgala-gdzie Ty mieszkasz?
Mała wieś, mała szkoła, dom nauczyciela przy szkole.
Najbliższe otoczenie to szkolny ogródek, szkolne boisko, moja malutka szkolna działka, a dalej pola łąki i lasek.
Prawie wszystkie zdjęcia zrobione są w moim najbliższym otoczeniu. Mieszkańcy twierdzą, że nic ciekawego tu nie ma. Faktycznie, brakuje rzeki lub jakiegoś większego stawu, większego lasu, nie ma żadnych atrakcji. Po większość zakupów też trzeba jechać do najbliższego miasteczka.
Dla mnie jednak nie ma w tym monotonnym otoczeniu nic stałego. Nawet wróbelki drugi raz dokładnie tak samo nie usiądą na gałązce, chmury na niebie już nigdy nie ułożą się w identyczne kształty, mała sarenka nawet jak za kilka dni znów pojawi się na pobliskiej łące nie będzie już taka sama. Urzeka mnie ta zmienność i niepowtarzalność otaczającej przyrody i staram się jakoś to zatrzymać.
Powiem więcej, to piękno jest wszędzie tylko musimy trochę zwolnić w biegu codziennych spraw i je zauważyć. Czasami kryje się we wnętrzu kwiatka, w rozwijającym się pączku, w motylku, który na chwilę przysiadł na kwiatku dmuchawca, w promieniach zachodzącego słońca.
Więcej moich ostatnich zdjęć jest na mojej stronce, a dokładnie tu
http://maga.witrynaszkolna.pl/strona=fotki