Basiek70 pisze:a pisanina mnie przerasta
E tam, prosta jak budowa cepa, tylko nudna i monotonna, bo według schematów.

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Basiek70 pisze:a pisanina mnie przerasta
Julit pisze:Basiek70
u mnie też ten sam problem. Dużo robiłam i OK, ale ta pisanina mnie dobija.
Dziś rozmawiałam z kobietą, która jest "ekspertem - specjalistą" i w tym roku była na 3 komisjach na dyplomowanego. Mówiła, że nauczyciele wypisują w & 8.2.1
"formy doskonalenia zawodowego które wpłynęły na poprawę mojego warsztatu pracy"
i tu od myślników....
A na końcu do wszystkich razem piszą Efekty.
Pytałam a gdzie tu opis zadania. Czy "poprawa warsztatu pracy to zadanie"?
Ona mówi, że tak było i było dobrze.
![]()
Kurczę, już sama nie wiem jak "ugryść ten podpunkt.
Szkoda, że nie wypowiedział się tu nikt, kto złożył w tym roku teczkę.![]()
Proszę OŚWIEĆCIE nas
koma pisze:Macie opisać uzyskanie pozytywnych efektów w pracy na skutek doskonalenia swojej pracy (a nie doskonalenia w sensie kursy, szkolenia, warsztaty...)
Czyli: opisz zadanie i pokaż, że dało pozytywne efekty ... i co do tego doprowadziło - w więc te własnie kursy)
To jest wymaganie bardzo szerokie!
Ja to tak rozumiem i myslę, że dobrze rozumiem.
Komisji trzeba przedstawiż zadania, a nie wykaz kursów, których może byc 50 i nic nie dały.
Niekoniecznie...idą, aby mieć kwit. Takich nauczycieli jest nadspodziewanie dużo.ludolfin@ pisze:Chyba jasne jest, że jeśli ktoś idzie na kurs, to wie na jaki i po co.
koma pisze:Niekoniecznie...idą, aby mieć kwit. Takich nauczycieli jest nadspodziewanie dużo.ludolfin@ pisze:Chyba jasne jest, że jeśli ktoś idzie na kurs, to wie na jaki i po co.
Potem zastanawiają się "co to mi dało".
koma pisze:Niekoniecznie...idą, aby mieć kwit. Takich nauczycieli jest nadspodziewanie dużo.ludolfin@ pisze:Chyba jasne jest, że jeśli ktoś idzie na kurs, to wie na jaki i po co.
Potem zastanawiają się "co to mi dało".
Julit pisze:"koma" - nie chodzi mi o "kwitek" (za stara wyga już jestem, żeby tracić niepotrzebnie czas i pieniądzę),
Julit pisze:w zasadzie można doskonalenie się potraktować jako "zadanie".
Julit pisze:A w niej:
Nazwa i rodzaj formy doskonalenia
Organizator
Data
Sposób wykorzystania w pracy zawodowej (szczegóły)
koma pisze:Corocznie dokonywałam analizy wyników testów kompetencji, opracowywałam materiały, wyciagałam wnioski, rozpowszechniałam je, dokonywałam ewaluacji....to pozwoliło podnieśc wynik testu...napisac plan naprawczy...przyniosło to takie efekty...Zadanie wykonałam dzieki uczestnictwu w 4 szkoleniach i jednym kursie pod tytułem...