Dylemat

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

partita400

Dylemat

Postautor: partita400 » 2012-11-09, 23:57

W szkole podstawowej mojej znajomej dzieci otrzymały niedawno nagrody za udział w szkolnym konkursie.To bardzo dobrze,że nagradza się dzieci za dodatkowy wysiłek i nie widzę w tym nic złego.Jednak znajoma , której dziecko otrzymało tę nagrodę jest zaniepokojona.Dlaczego?
Otóż nagroda to obraz trójwymiarowy, w formacie A4 przedstawiający wizerunek miłego pana z epoki , z XIX wieku, w kolorze sepii.Jednak ten miły pan , kiedy spojrzeć na obrazek pod pewnym kątem nagle zmienia się w demonicznego diabła z rogami. Co sądzicie o takim prezencie? Czy to dopuszczalne , czy absolutnie nie ma znaczenia ? Poradziłam jej, by udała się do dyrektora i wprost powiedziała o swoich rozterkach związanych z tym upominkiem.

Awatar użytkownika
iluka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Re: Dylemat

Postautor: iluka » 2012-11-10, 08:28

partita400 pisze: miły pan , kiedy spojrzeć na obrazek pod pewnym kątem nagle zmienia się w demonicznego diabła z rogami
C`est la vie :!: :mrgreen:
wprost powiedziała o swoich rozterkach związanych z tym upominkiem
No właśnie, nam też opowiedz, co to za rozterki :?: :oops:
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Awatar użytkownika
iluka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Re: Dylemat

Postautor: iluka » 2012-11-11, 00:08

Ciekawe co na to nasz diaboliczny forumowicz :?:
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Wróć do „Pogaduszki”