malinka1978 pisze:Ja też pracuję z Wir. Jest ok. Tylko te koszmarne piosnki. Bleeee. Są okropne.
ja uwazam, ze te piosenki - czasami glupawe - sa bardzo przydatne na sam koniec rozdzialu, poniewaz jeszcze raz utrwalaja material. pozniej dzieciaki ida do domu i sobie je spiewaja, ciekawy zabieg z tymi piosenkami

malinka1978 pisze:Ja pracuję z Genial. Uważam, że jest całkiem ok, ale trzeba mieć albo duuuużo godzin, albo rzeczywiście dobrą klasę. Ja pracuję z nim z trzema klasami. Z jedną uczy mi się bardzo dobrze, z pozostałymi...hmmm...bez komentarza...ale te dwie są bardzo cienkie.
tu chetnie z toba porozmawiam. mozesz powiedziec, co ci sie w genialu podoba? moim zdaniem to jeden z najgorszych podrecznikow, z jakimi mialem do czynienia. bardzo malo zadan dot. danego zagadnienia gramatycznego. to, co przerabialismy na pierwszych lekcjach nie jest wcale powtarzane, 4. lekcja to tworzenie liczby mnogiej - po co im to? 3. lekcja to Goetheschule, masa niepotrzebnych informacji.
malinka1978 pisze:Także podręcznik "AHA" z WSiP" jest bardzo fajny.
nie znam tego podrecznika, ale okladka jakos nie wyglada zachecajaco

malinka1978 pisze:Co do "Team Deutsch"- jak dla mnie ma za mało ćwiczeń na zautomatyzowanie pewnych rzeczy. Dobry dla małych lub dobrze zmotywowanych grup. Ja wybrałam i szczerze mówiąc moje dwie klasy uczą się średnio na jeża.
byc moze za malo tych cwiczen, nie przygladalem sie az tak. ale jak patrzylem na rozklad gramatyczny materialu, to wygladalo bardzo poukladane. moze musisz im sama robic dodatkowe cwiczenia?