Witam! Na początku chciałabym zaznaczyć, że jestem nowa na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość

Więc zacznę od tego, że jestem na pierwszym roku studiów magisterskich na specjalności wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe. Pracuję aktualnie w handlu, ale wiem, że na pewno nie mam powołania do tej pracy. Kocham dzieci i dorabiam sobie jako animator dziecięcy (urodziny dla dzieci itp.), dzięki temu zrozumiałam, że to jest to, co w życiu chcę robić! Nie wiem tylko czy pierwszy rok studiów magisterskich to dobry moment na szukanie pracy w tym zawodzie? A może muszę dokończyć studia i dopiero zacząć szukać pracy? No i nie bardzo wiem jak powinno wyglądać podanie składane do szkół i przedszkoli. Czy to może być taka standardowa forma CV? Czy może jakieś specjalne podanie? Nie mam zielonego pojęcia, a bardzo chciałabym już zacząć rozglądać się za taka pracą, bo kocham pracę z dziećmi i uważam, że nie ma sensu marnować kolejnego roku pracując w handlu! Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie i odpowiedzi