Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
ulewa pisze:My kilka lat temu zrezygnowaliśmy z tego pomysłu (i całe szczęście). I nie ma tu żadnego znaczenia wielkość szkoły (choć nasza jest spora). Było dość uciążliwe bieganie po różnych gabinetach ze wszystkimi pomocami i papierami.
ulewa pisze:A i dzieciom lepiej robi zmiana klasy podczas przerwy. Nie są znudzone jednym pomieszczeniem, podpatrują rozwiązania kolegów z innych klas (wystrój, gazetki ścienne), to działa na nie mobilizująco.
mtroll pisze:A od czego są uczniowie dyżurni? Właśnie po to by oni nosili pomoce do innej klasy.
mtroll pisze:uczniowie rozwijają umiejętności twórcze i samodzielności bo nie podpatrują gazetek innych tylko robią je dzięki samodzielnym pomysłom ewentualnie po podpowiedzi nauczyciela
mtroll pisze:Ulewa nie kłóćmy się
wyjątek stanowi matematyka-najpierw wchodzą dziewczyny, potem pani, a na końcu chłopaki.
676 pisze:wyjątek stanowi matematyka-najpierw wchodzą dziewczyny, potem pani, a na końcu chłopaki.
Innych słów niż "skandal" na to znaleźć nie potrafię...Całe szczęście, że u mnie w szkole nie miałoby to najmniejszych szans na przejście...
Agent Cooper pisze:Stawianie kogoś zawsze na drugim miejscu, nawet przy głupim wchodzeniu do klasy tylko dlatego, że miał pecha urodzić się z chromosomem Y i penisem jest obskurną dyskryminacją, ukrytą pod hasłem dobre wychowanie. Boże, jakie to perfidne. Pozdrawiam.
Agent Cooper pisze:Starszym należą się specjalne względy, osobom stojącym "wyżej" też, a kobietom po prostu nie.
Agent Cooper pisze:Kobieta to nie Święta Krowa, a kult Matki Polki powinien odejść do lamusa.
Agent Cooper pisze:kult Matki Polki powinien odejść do lamusa.
Agent Cooper pisze:Czy kobieta zobowiązana jest pokazywać mi swoją miłą naturę wg sv?