jinks pisze:Zgadzacie się
jinks pisze:etatu nie dostaniecie
jinks pisze:możecie oddać sprawę do sądu pracy

Nie wiem, czy jest ktoś, kto by o tym nie wiedział.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
jinks pisze:Zgadzacie się
jinks pisze:etatu nie dostaniecie
jinks pisze:możecie oddać sprawę do sądu pracy
linczerka pisze:jink, czemu nie uświadomisz kolegów w pracy tego ewidentnego łamania przepisu art.20? W każdym Sądzie Pracy wygrają.jinks pisze:Zgadzacie sięjinks pisze:etatu nie dostanieciejinks pisze:możecie oddać sprawę do sądu pracy
![]()
Nie wiem, czy jest ktoś, kto by o tym nie wiedział.
serwis pisze:Właśnie,ten strach przed utratą pracy powoduje, że godzimy się na niekorzystne dla nas rozwiązania.Niestety najbliższe lata będą jeszcze trudniejsze.
iluka pisze:A może to ludzka twarz dyrektora, przecież lepsze czasowe solidarne ograniczenie niż wywalenie jednej z koleżanek
jinks pisze:iluka pisze:A może to ludzka twarz dyrektora, przecież lepsze czasowe solidarne ograniczenie niż wywalenie jednej z koleżanek
Prawo na to nie pozwala. Nie ma takiej możliwości. Po drugie to nie jest ludzka twarz bo godzin dla wszystkich po prostu nie ma a ten człowiek nie ma "ludzkiej twarzy". Wierz mi.
koma pisze:Jinks...a może będziesz konsekwentny w tej obronie praworządności w Twojej szkole i oddasz sie do dyspozycji dyrektora?
Zwolnij się, skoro nie ma godzin dla wszystkich.
buzok pisze:zlozysz skarge do Sadu
buzok pisze:Powiem tak...Jak dyrektor ma tzw. "jaja" to sobie moze zwolnic kogo chce i jak chce...i te kryteria doboru ludzi do zwolnienia mozna se du.e podetrzec... Od kilku lat Sady maja to w glebokim powazaniu...zwolni np. Ciebie ty zlozysz skarge do Sadu i sie bedziesz spotykac na rozprawach nawet 2-3 lata a na koncu wyrok bedzie taki, ze dostaniesz odszkodowanie albo przegrasz sprawe...(dyrektor bedzie przedstawial zwolneinia lekarskie, szedl na urlop itp.) znam to z autopsji- duzo dyrektorow tak robi by sie przypodbac organom prowadzącym...
pozdrawiam...